Hoe het allemaal begon

Om de inspiraties en originele creaties vanart'emite begrijpen, laten we een paar jaar teruggaan. Artemi Vasilakis is al van kinds af aan dol op sieraden. Het is in Griekenland dat zijn passie voor sieraden zijn oorsprong vindt. Inderdaad, het kleine meisje dat ze was herinnert zich dat ze gefascineerd was door de sieradenworkshops die ze tijdens haar wandelingen ontmoet. Avontuurlijk en nieuwsgierig van jongs af aan, ze vond het geweldig om alles te zien wat daar aan de hand was. Waan je als kind in Griekenland (een gewoon magisch eiland), in een sieradenatelier... Je ogen moeten glinsken, hè?


Ons begin in sieraden

Artémi Vasilakis, afgestudeerd aan de Brusselse Academie van Kunsten en het Instituut voor Gemmologie in Antwerpen (HRD), besloot sieraden te gaan maken en zijn dromen waar te maken. Ze creëerde het merk art'emi in 2002 en kwam terecht in een voorheen onbekende wereld.

Artémi is gevestigd in het centrum van België in Brussel en zet zich daarom volledig in voor de creatie van handgemaakte sieraden. In eerste instantie gefascineerd en geïnspireerd door zilver, bood ze later juwelen aan in goud, leer, vermeil... Zilver is inderdaad een eenvoudig metaal om mee te werken, maar ook en vooral een materiaal voor alle smaken en budgetten, dat perfect aansluit bij de waarden van het merk.

Bovendien zijn zowel de natuur als hedendaagse en tijdloze vormen ook inspiratiebronnen voor de ontwerper. Daarnaast kan het via de herenbox gemakkelijk van damessieraden naar kindersieraden gaan. Je kunt zeggen dat het een beetje raakt aan alle genres, maar er altijd voor zorgt dat je tijdloze sieraden maakt die op je lijken.


Een verhaal in verschillende hoofdstukken

Zijn eerste vlaggenschipcollectie bestond uit zilveren sieraden in de vorm van een druppel. Het is nog steeds een thema dat te vinden is in zijn creaties, in het beeld van een rode draad. Het is de aanraking art'emi. Deze collectie is verkrijgbaar in verschillende modellen, die we u hier kunnen vinden. Dit is het eerste hoofdstuk van het avontuur art'emi.

Het tweede hoofdstuk opent met de koraalcollectie. Een eenvoudige, tijdloze collectie die elegant en origineel blijft. Nogmaals, het is de natuur die zich in het hart van zijn juwelen bevindt en de ontwerper zo inspireert.

Tot slot is het de alliantie van kwarts en zilver die in het derde hoofdstuk vanart'emiin de schijnwerpers wordt gezet. Tijdloos en onstuitbaar, deze associatie zal je verrassen en je omhullen met zoetheid.

Kortom, art'emi het vooral een verhaal is van passie, tijdloosheid en nieuwsgierigheid. De mix van materialen, authenticiteit en knowhow zijn de sleutelwoorden van het merk. Art'emi neemt je mee in zijn creatieve momentum door eenvoudige zilveren sieraden assortimenten aan te bieden, maar ook collecties met fijne gekleurde stenen of diamanten. Het combineert zonder problemen sublieme hedendaagse creaties met zeer delicate fijne sieraden.