Turkoois en het art'emi huis

De turquoise steen, met zijn tinten lagune blauw, is een van de hoogtepunten van het prachtige seizoen. In ringen, armbanden, oorbellen, hangers... turquoise heeft altijd hetzelfde effect. Sinds de oudheid heeft de blauwe gloed van turquoise mannen verleid. De blauwe kleur fascineert en breidt iedereen die ernaar kijkt.

Het is een steen die de zuidelijke zeeën oproept, wanneer de tinten van de hemel en de zee zich zo intiem mengen dat het moeilijk is om ze te onderscheiden.

Oorsprong en legendes van Turkoois

De oorsprong van de turquoise steen is nog onduidelijk. Dit werd oorspronkelijk "Firuze" of "Ferozah" genoemd wat "Overwinning" betekent. Het werd teruggebracht uit Iran door de Turken en maakte zijn eerste verschijning tijdens de ruilhandel van Venetiaanse kooplieden. Bovendien was het tijdens de kruistochten dat ze haar naam als "Turkse steen" vandaar "turquoise" nam.

Turquoise is een unieke en altijd andere steen. Variant van blauw naar groen, deze steen lijkt nooit op zijn buurman. Dit kleurverschil wordt verklaard door de hoeveelheid koper die het bevat. Meer technisch, het is een ondoorzichtige minerale soort samengesteld uit gehydrateerd koper en aluminium fosfaat, waardoor het zijn blauwe kleur. De groene kleur die het soms draagt is het resultaat van ijzeronzuiverheden die aluminium vervangen. Hoe meer koper de steen bevat, hoe blauwer het zal zijn en vice versa.

Turquoise is waarschijnlijk een van de beroemdste stenen ter wereld. Tegenwoordig is het succes van turquoise onmiskenbaar, zijn reputatie is gemaakt. Ze verschijnt in legendes en bijgeloof over de hele wereld. Voor Noord-Amerikanen, turquoise "de meest kostbare en gewenste ding in de wereld" wordt veel gebruikt door Navajos en Apaches. Ze dachten dat de turquoise stukken hemel waren die op de grond waren gevallen. Zelfs vandaag de dag is het een zeer belangrijke steen voor hen, omdat ze het vergelijken met de bescherming van de ziel en het lichaam. Bovendien zijn hun dromenvangers traditioneel versierd met een turquoise verondersteld om de spin op zijn web te vertegenwoordigen.

Blauw, een kleur die uit de hemel komt

Alledaagse levensstandaard, niets gaat beter met de azuurblauwe van turquoise dan witte metalen, zoals zilver of wit goud. Bovendien gaan alle tinten blauw heel goed samen met andere stenen, zoals Lapis Lazuli of Moonstone of Larimar. Tot slot, kleding niveau, geen zorgen over, heb je carte blanche dus heb je gelukkig. Dus, geen excuses meer en laat de turquoise die in je!

Ten slotte, in lithotherapie, turquoise is vooral een beschermende en zuiverende steen. Het beschermt zijn drager tegen slechte energieën en slechte gedachten. De eigenschappen van turquoise stenen zijn talrijk, zowel fysiek als spiritueel.