Turkoois en het Art'emi huis

Turquoise steen, met zijn tinten laguneblauw, is een van de vlaggenschipstenen van het prachtige seizoen. In ringen, armbanden, oorbellenhangers... turkoois heeft nog steeds evenveel effect. Sinds de oudheid heeft de blauwe schittering van turkoois mannen verleid. De blauwe kleur fascineert en hypnotiseert iedereen die ernaar kijkt. 

Het is een steen die de zeeën van het zuiden oproept , wanneer de tinten van de lucht en de zee zich zo intiem vermengen dat het moeilijk is om ze te onderscheiden.

Oorsprong en legendes van Turkoois

De oorsprong van de turquoise steen is nog onduidelijk. Dit werd oorspronkelijk " Firuze " of "  Ferozah " genoemd, wat " Zegevierend " betekent. Het werd door de Turken uit Iran meegenomen en verscheen voor het eerst tijdens de ruilhandel van venetiaanse kooplieden. Bovendien was het tijdens de kruistochten dat het zijn naam " Turkse steen " vandaar " turkoois " kreeg.

Turkoois is een unieke en altijd andere steen. Variërend van blauw tot groen, lijkt deze steen nooit op zijn buurman. Dit verschil in kleur wordt verklaard door de hoeveelheid koper die het bevat. Meer technisch gezien is het een ondoorzichtige minerale soort die bestaat uit fosfaat gehydrateerd koper en aluminium, waardoor het zijn blauwe kleur krijgt. De groene kleur die het soms heeft, is het resultaat van ijzerverontreinigingen die aluminium vervangen. Hoe meer koper de steen bevat, hoe blauwer hij zal zijn en vice versa.

Turkoois is ongetwijfeld een van de beroemdste stenen ter wereld. Tegenwoordig wordt het succes van turkoois niet ontkend, de reputatie is gemaakt. Het verschijnt in legendes en bijgeloof in de 4 hoeken van de wereld. Voor Noord-Amerikanen wordt turkoois " het meest kostbare en gewenste ding ter wereld " veel gebruikt door de Navajo en Apache. Ze dachten dat turkoois stukken lucht waren die op de grond vielen. Zelfs vandaag de dag is het een zeer belangrijke steen voor hen, omdat ze het gelijkstellen aan de bescherming van de ziel en het lichaam. Bovendien zijn hun dromenvangers traditioneel versierd met een turkoois dat de spin op zijn web moet voorstellen. 

Ontdek de turquoise sieraden van Art'emi !

Gratis verzending in heel België

Blauw, een kleur die uit de hemel komt

De dagelijkse levensstandaard, niets past beter bij het azuurblauw van turkoois dan witte metalen, zoals zilver of witgoud. Bovendien passen alle tinten blauw heel goed bij andere stenen, zoals Lapis Lazuli of Moonstone of Larimar. Tot slot, kledingniveau, geen zorgen, je hebt carte blanche dus alsjeblieft jezelf. Dus geen excuses meer en laat het turkoois los dat in je zit!

Ontdek onze Maansteen sieraden

Gratis graveren

De voordelen van deze steen

Ten slotte is turkoois in lithotherapie vooral een beschermende en zuiverende steen. Het geeft zijn drager bescherming tegen slechte energieën zoals slechte gedachten. De eigenschappen van turquoise stenen zijn meervoudig, zowel fysiek als spiritueel.

Als u op zoek bent naar een juwelen graveer atelier in Brussel, welkom bij Art'emi. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan unieke en originele creaties, maar ook de mogelijkheid om uw juwelen te personaliseren. Dankzij ons graveeratelier in Brussel kunt u in slechts 24 uur een naam, een datum, een tekening of een tekst op uw juweel graveren.

Om een gravure te maken op uw zegelring, uw ring, uw kettingarmband of uw horloge, beschikt onze juwelierszaak in Brussel over de nodige ervaring en knowhow. Van gepersonaliseerde gravures op zilver tot gravures op steen of metaal: wij zijn in staat om alle soorten juwelen te graveren.

Bouton de manchette Bruxelles

Bent u op zoek naar gepersonaliseerde juwelen in België ? Kies Art'emi als uw graveeratelier in Brussel

Het is niet altijd gemakkelijk om een juwelier te vinden die uw juwelen rechtstreeks in België graveert. Daarom biedt uw juwelier Artemi u zijn personaliseringsdienst aan via zijn website. Het is ook mogelijk om een voorwerp dat u al bezit te laten graveren. 

Artemi biedt deze personalisatiedienst aan in heel België. Of u nu in Ukkel, Elsene, Etterbeek of zelfs Watermaal-Bosvoorde of Sint-Lambrechts-Woluwe woont, het enige wat u hoeft te doen is uw juwelen of accessoires naar Art'emi te sturen zodat ze gegraveerd en teruggestuurd kunnen worden zodra de gravure voltooid is !

Ontdek onze hele reeks aanpasbare juwelen

Gratis gravure

Bel ons op : +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09u tot 18u