Nappaleder verwijst naar lams-, geiten- of kalfshuid. Het is een zeer fijn, glad en bewerkt leer. Het is het resultaat van transformaties in de looierij. Aan de klassieke behandeling wordt een oppervlaktebehandeling toegevoegd om de huid zo goed mogelijk te beschermen. Het onderscheidt zich door zijn soepele, korrelvrije uiterlijk en zijn weerstand tegen zon en weer.

Leder in Art'emi's creaties

De juwelier Artemi maakt veel van haar creaties van nappaleer gecombineerd met tijdloos massief zilver of parelmoer. Onze juwelencollectie bestaat uit een aantal armbanden die van deze grondstoffen zijn gemaakt en die prachtig zullen staan in uw juwelenkistje. Nappaleder is nu een onmisbaar materiaal geworden voor de vervaardiging van allerlei modeaccessoires.

Gratis levering overal in België

Art'emi's collectie leder bestaat voornamelijk uit damesmanchetten:

- Alleen al in de lederen armband voor dames vindt u leer, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

- Maar ook leer vergezeld door zilver met de leren manchet armband van de vrouw. Een mooi klavertje om je pols te versieren en je geluk te brengen, ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

- Ten slotte kunt u leer ook combineren met parelmoer met de parelmoer lederen manchet armband voor dames. Een sublieme bloem van paarlemoer die contrasteert met het transparante leer om uw pols te sublimeren.

Juwelen van leder combineren perfect met goud of zilver, en geven het ontwerp meteen een karaktervol tintje. Kom eens kijken naar een ring, een halssnoer, een hanger, een halsketting, een armband, eaen oorbel of een ketting. Onze prachtige juwelen zijn gemaakt van massief zilver met het 925 keurmerk, dus roestvrij. Behalve dat ze elegant zijn, zijn ze gegarandeerd zeer bestendig en zullen ze lang meegaan.

Geschiedenis en oorsprong van nappaleder

Na het technische gedeelte gezien te hebben, en de juwelencollecties van de juwelier ontdekt te hebben. Laten we het nu over geschiedenis hebben. Lederbewerking is een voorouderlijke activiteit. Het is ontstaan in de prehistorie, toen de mens zich wilde beschermen tegen de weersomstandigheden en kleding of hutten begon te ontwerpen. De Indianen gebruikten het ook om hun tipi's te bedekken. De precieze datum van het begin van het looien is echter niet bekend. In de Middeleeuwen waren de leerwerkplaatsen allemaal in de buurt van een rivier gevestigd. Hetzelfde geldt voor de eerste ambachtelijke leerlooierijen vóór de ontwikkeling van de chemische industrie in de 19e eeuw. Deze industrie werd vervolgens steeds belangrijker en er verschenen nieuwe technieken. Deze activiteit is voortdurend in beweging en er wordt vooruitgang geboekt om het milieu te beschermen en de gevolgen ervan te beperken.

Gratis levering en verzending

Het onderhoud en de kenmerken

Nappaleder is uiterst zuiver en fijn, wat het kwetsbaar maakt voor de slijtage van de tijd. Hoewel het behandeld is om duurzaam te zijn, moet het twee keer per jaar worden onderhouden om het intact te houden.

Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van uw leder:

- Reinig het leder om ervoor te zorgen dat de behandeling daarna goed doordringt. Gebruik een katoenen doek die lichtjes in water is gedrenkt om stof te verwijderen.

- Gebruik een delicate crème om uw juwelen schoon te maken en de oorspronkelijke afwerking te behouden.

- Gebruik een kleurloze leermelk of zelfs een bodymilk of make-up remover. Dit reinigt het materiaal en voorziet het van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om goed gehydrateerd te zijn.

- Tenslotte, bescherming met een waterdichtingsmiddel.

- Voor meer informatie, zie het volgende artikel over lederverzorging.

Na de goede praktijken te hebben bekeken, volgen hier enkele fouten die u met een lederen set niet mag maken:

- Stop het nooit in de wasmachine om het schoon te maken.

- Stel het niet te lang bloot aan de zon of in de buurt van een warmtebron. Hitte droogt het leer uit en maakt het lichter. Buiten het feit dat je leren juwelen kunnen krimpen, hallo beschadigen...

- Berg uw lederen juwelen goed op om te voorkomen dat ze in contact komen met andere juwelen die er krassen op kunnen maken.

- Maak uw lederen juwelen nooit schoon met een spons, een harde borstel... of een ander schurend materiaal.

- In geval van regen, vermijd absoluut het drogen van uw leder in de nabijheid van een warmtebron (vuur of radiator), dit zou het uitdrogen en zou het ook kunnen vervormen. Gewoon zachtjes wrijven met een katoenen doek.

Nu u alles weet over leer, kunt u het vinden in de sublieme Art'emi creaties !

Ontdek voorbeelden van onze leren damesjuwelen

Voor wie nieuwsgierig is, volgen hier de stappen die nodig zijn om van huiden leder te maken:

- Eerst moeten de schillen worden gezouten en bij een temperatuur van ongeveer 10°C worden bewaard om ze te kunnen bewaren. Tijdens deze fase kunnen ze tot 10% van hun gewicht aan water verliezen.

- 15 dagen later worden de huiden gesorteerd volgens hun kwaliteit (dikte, gebreken, gewicht, grootte, enz.).

- Daarna gaan ze naar de leerlooierij. Hier begint het "rivierwerk", dat uit 5 bewerkingen bestaat: weken (om de laatste onzuiverheden te verwijderen), ontharen (om het haar te verwijderen), bevleesd maken (verwijderen van het onderhuidse weefsel), opsluiten (zacht maken van het leer), beitsen (verzuren van de huid). De huid wordt vervolgens gelooid (omzetting van de huid in leer met behulp van looistoffen).

- Het leder ondergaat vervolgens een corroderende (chemische en mechanische behandeling die het zijn kleur en soepelheid geeft.... ). 

- Daarna wordt het een laatste keer uitgewrongen en in de wind gelegd om te worden uitgerekt en gedroogd.

- De laatste fase wordt afwerking genoemd. Hier krijgt het leder zijn visuele kenmerken (nerf, uitzicht, waterdichtheid, enz.). 

Nu dat je een leerprofessional bent...

Aarzel niet om de andere materialen die Art'emi juwelen aanbiedt te komen ontdekken. U vindt er hout, katoen, polyester maar ook edele metalen zoals zilver, goud of vermeil. Bovendien biedt het atelier vele stukken aan die bezet zijn met edelstenen, zoals toermalijn, rozenkwarts, turkoois, koraal, zwarte agaat en parelmoer. In onze collectie vindt u alle soorten juwelen: ringen, armbanden, oorbellen, halskettingen, hangers, kettingen, accessoires en vele andere om uw outfits voor alle gelegenheden te verfraaien. Originele juwelen voor een bohemien look of een fantasie look, kom en ontdek onze nieuwigheden voor dames of voor heren.

De nieuwigheid van de winkel, die verschilt van andere juweliers, is het feit dat hij een blog aanbiedt met veel tips en artikelen voor vrouwen en mannen die u veel cadeau-ideeën kunnen geven. De juwelencollecties van Art'emi zijn zo geraffineerd dat u zeker het perfecte geschenk voor uw familie of vrienden zult vinden. Op onze blog vindt u tips over hoe u er goed en vrouwelijk uit kunt zien op uw feestjes. U vindt er ook tal van ideeën om juwelen een persoonlijk tintje te geven. Een gegraveerd geschenk is een persoonlijk en origineel geschenk dat de harten van uw dierbaren zal verwarmen. Dus kom en ontdek op onze blog de ideeën van graveren voor elk evenement.

Bel ons op : +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u