Het vermeil en de kwaliteit van Art'emi juwelen

Vermeil is een edel metaal gemaakt van zilver bedekt met goud. Lange tijd werd dit materiaal door vrouwen gemeden. Vandaag is de situatie veranderd. Dit materiaal wekt het enthousiasme op van ontwerpers en de passie van vrouwenliefhebbers. 

Maar wat zijn reputatie echt heeft gemaakt, is dat vermeil sinds 1912 het metaal is dat de gouden medailles van de Olympische Spelen vormt.

Gratis gravure op al onze aanpasbare collectie

Het belangrijkste verschil tussen vermeil en vergulde juwelen is dat vermeil een zilveren basis heeft; terwijl vergulde juwelen van verschillende metalen kunnen zijn gemaakt (bv. metaal of kunststof). Om deze reden wordt de laatste als waardevoller beschouwd.

Oude beschavingen waren zeer vindingrijk in het ontwikkelen van hun eigen verguldingsprocessen. De Grieken en vervolgens de Romeinen gebruikten technieken zoals "superimposition", vouwen of hameren op bladgoud of zilver. De eerste echte vermeil objecten werden uitgevonden door de Inca's. Goud is alomtegenwoordig bij de Inca's, als symbool van hun verering van de Zonnegod, wiens vertegenwoordiger op aarde de keizer is. Goud wordt vaak bewerkt met zilver, dat de maan symboliseert. Het is een ontmoeting tussen de maan en de zon.

Oorsprong en ontstaan van vermeil

De geschiedenis van vermeil gaat terug tot de oudheid, met name tot de verguldtechnieken zoals die nu bekend zijn. Het woord komt van het Latijnse "vermis", dat "cochenille" betekent en verwijst naar de scharlakenrode kleur die door dit insect wordt geproduceerd. Goudvermeil, of kortweg vermeil, is een term die wordt gebruikt om juwelen of andere zilveren voorwerpen aan te duiden die met goud zijn bekleed. De methode die wordt gebruikt om het oppervlak van de gouden munt van een laagje te voorzien, wordt elektrolyse genoemd. Het is dus verguld zilver. Aangezien het om een edel metaal gaat, is het onderworpen aan strenge Franse douanevoorschriften wat de samenstelling ervan betreft. Het gebruikte zilver moet vast zijn en een titer hebben van ten minste 800 duizendste. De goudlaag moet van hoge kwaliteit zijn en ten minste 5 micron dik, met een zuiverheid van ten minste 750 duizendste (18 karaat).

Ontdek onze collectie vergulde juwelen

Bij Art'emi hebben we gekozen voor 18-karaats goudvermeil, zodat uw juwelen mooier zijn en langer meegaan. 

Gratis levering in heel België

Een veelzijdig materiaal

Goudvermeil is een zeer interessant compromis in een tijd waarin de goudprijs de pan uit rijst, omdat het uiterlijk en de schittering ervan het goud tot in de perfectie imiteren. Hoewel deze juwelen verwaarloosd waren ten voordele van andere edele metalen (zilver, goud, platina), staan zij nu weer in de schijnwerpers, in betere staat dan ooit. Het vermeil huwelijk symboliseert 45 jaar huwelijk, en een vermeil juweel is het perfecte geschenk voor deze gebeurtenis.

Bovendien worden juwelen in vermeil vaak gecombineerd met fijne of kostbare stenen. Heldere kleuren kunnen worden gecombineerd met de vergulding.

Gratis gravure en levering in heel België

Vermeil is een edel metaal met een hoge graad van sterkte. Door de combinatie van de twee metalen waaruit het is samengesteld (massief zilver en goud) is het veel sterker dan de geplateerde metalen die vaak in juwelen worden gebruikt.  Het heeft ook de bijzonderheid dat het een veel lichter metaal is dan goud. Uw oorbellen en/of andere juwelen zullen nooit zwaar zijn om te dragen, ongeacht hun maat.  Tenslotte is hij gemaakt van twee niet-allergene edelmetalen. Draag uw juwelen zonder angst voor een allergische reactie. 

Bovendien vergt vermeil weinig onderhoud. Maar zoals elk metaal kan het na verloop van tijd onderhevig zijn aan schokken, krassen of patina. Zorg er goed voor! 

Als u op zoek bent naar een juwelen graveer atelier in Brussel, welkom bij Art'emi. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan unieke en originele creaties, maar ook de mogelijkheid om uw juwelen te personaliseren. Dankzij ons graveeratelier in Brussel kunt u in slechts 24 uur een naam, een datum, een tekening of een tekst op uw juweel graveren.

Om een gravure te maken op uw zegelring, uw ring, uw kettingarmband of uw horloge, beschikt onze juwelierszaak in Brussel over de nodige ervaring en knowhow. Van gepersonaliseerde gravures op zilver tot gravures op steen of metaal: wij zijn in staat om alle soorten juwelen te graveren.

Graveren om uw Vermeil juwelen te personaliseren

Het personaliseren van een sieraad is een geweldige manier om uw armband, armband of medaille uniek te maken. 

Door te kiezen voor gravure, kiest u voor originaliteit. Bovendien zijn gegraveerde juwelen vaak symbolisch. Afhankelijk van de boodschap die u erop schrijft, zal uw juweel een zeer sterke sentimentele waarde hebben. 

Zo zal uw juweel niet alleen esthetisch verfijnd zijn, maar ook een unieke boodschap uitdragen. Daarom zijn gegraveerde juwelen zo'n speciaal geschenk. 

Indien u dat wenst, kunnen wij u adviseren over de ideale gravure voor uw juweel. Afhankelijk van het materiaal, de vorm, het type juweel en de betekenis die u aan uw gegraveerde juweel wilt geven, geven wij u ideeën van gravures voor een vrouwensieraad, een mannensieraad of bijvoorbeeld voor een cadeau aan uw partner. 

Toch bent u de enige die beslist: wij maken de gravure die u wenst. Bij Art'emi, willen we een juweel maken dat op u lijkt.

Ontdek onze hele reeks aanpasbare juwelen

Gratis gravure

Bel ons op: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u