Vermeil en de kwaliteit van Art'emi sieraden

Vermeil is een edelmetaal gemaakt van zilver bedekt met goud. Je moet weten dat dit materiaal lang door vrouwen is gemeden. Vandaag is de situatie veranderd. Dit materiaal wekt het enthousiasme van makers en de passie die geliefd is bij geliefden. 

Maar wat hem echt beroemd maakte, is dat vermeil sinds 1912 het metaal is dat de gouden medailles van de Olympische Spelen vormt.

Roepen

Het belangrijkste verschil tussen vermeil en vergulde sieraden is dat vermeil een zilveren basis heeft; terwijl vergulde onderdelen kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan metalen (metaal of plastic bijvoorbeeld). Het is om deze reden dat de laatste als waardevoller wordt beschouwd.

Oude beschavingen verdubbelden hun verbeeldingskracht om hun eigen verguldingsprocessen te ontwikkelen. De Grieken en vervolgens de Romeinen gebruikten technieken door " superpositie ", vouwen of hameren op bladgoud of zilver. De eerste echte vermeil objecten werden uitgevonden door de Inca's. Goud is alomtegenwoordig onder de Inca's, het symboliseert hun aanbidding van de Zonnegod, wiens vertegenwoordiger op aarde de keizer is. Goud wordt vaak bewerkt met zilver, dat de Maan symboliseert. Het is een ontmoeting tussen de maan en de zon.

Oorsprong en geboorte van vermeil

De geschiedenis van vermeil gaat terug tot het begin der tijden en vooral tot de oudheid, met verguldingstechnieken zoals ze vandaag de dag bekend zijn. Het woord komt van het lage Latijnse " vermis ", wat " cochenille " betekent en verwijst naar de scharlakenrode kleur die door dit insect wordt geproduceerd. Gold vermeil, of gewoon vermeil, is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar sieraden of andere zilveren voorwerpen bedekt met goud. De methode die wordt gebruikt om het oppervlak van de gouden munt te bedekken, wordt elektrolyse genoemd. Goudzilver dus. Omdat het een edelmetaal is, is het onderworpen aan strenge Franse douanevoorschriften met betrekking tot de samenstelling ervan. Het gebruikte geld zou enorm zijn en minstens 800 duizendsten (minimumtitel) moeten zijn. De goudlaag moet van hoge kwaliteit zijn en minstens 5 micron dik, met een minimale zuiverheid van 750 duizendsten (18 karaat).

Graveeratelier in Brussel

Ontdek onze collectie vermeil sieraden

Wij hebben bij Art'emi gekozen voor een vermeil samengesteld uit 18 karaat goud , zodat uw sieraden mooier zijn en langer meegaan. 

Gratis verzending in heel België

Ontdek onze sieradenset met edelstenen

Een veelzijdig materiaal

Vermeil is een zeer interessant compromis in een tijd waarin de prijs van goud stijgt, omdat het uiterlijk en de schittering het perfect imiteren. Dus, terwijl deze juwelen waren verlaten ten gunste van andere edelmetalen (zilver, goud, platina), zijn ze nu weer fitter dan ooit vooraan op het podium. De vermeil bruiloft symboliseert 45 jaar huwelijk, een vermeil juweel is het droomcadeau voor dit evenement.

Daarnaast worden vermeil sieraden vaak getrouwd met fijne of edelstenen. Felle kleuren kunnen worden geassocieerd met de gouden kleur van het fineer.

Gratis graveren en bezorgen in heel België

Neem contact met ons op

Vermeil is een edelmetaal met grote kracht. De combinatie van de twee metalen waaruit het bestaat (massief zilver en goud) geeft het een veel hogere weerstand dan de vergulde metalen, vaak gebruikt in sieraden, en  het heeft ook het onderscheid dat het een veel lichter metaal is dan goud. Uw oorbellen en/of andere sieraden zullen nooit zwaar zijn om te dragen, ongeacht hun grootte,  en zijn gemaakt van twee niet-allergene edelmetalen. Draag je sieraden zonder angst voor een allergische reactie. 

Daarnaast heeft vermeil weinig onderhoud nodig. Niettemin kan het, zoals elk metaal, na verloop van tijd schokken, krassen of schaatsen krijgen. Zorg ervoor! 

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 18:00u