Polyester is een stof die zeer aanwezig is in ons dagelijks leven. Kleren, schoenen, auto's, juwelen... het is gewoon overal! Maar weet u echt wat de subtiliteiten ervan zijn en waar het vandaan komt? Art'emi vertelt u zijn geschiedenis, zijn dagelijks gebruik en bekijkt zijn kenmerken.

De juwelier Artemi maakt sommige van haar creaties met polyester. In onze collectie vindt u armbanden gemaakt van deze grondstof. Het is tijd om uw juwelenkistje uit te breiden met een ring, een hanger, een band, een armband, een ketting, een halssnoer, een paar oorbellen, een halssnoer, een solitaire, een manchet, een choker, wat u maar verkiest. Polyester is nu onmisbaar geworden bij de vervaardiging van alle soorten modeaccessoires. Onze juwelier biedt u momenteel de matrozenarmband voor dames te koop aan, 100% polyester en verkrijgbaar in 9 kleuren.

Geschiedenis en gebruik

Polyester is een synthetische vezel die wordt verkregen door een chemisch proces waarbij verschillende kleine moleculen worden samengevoegd. Het is de korte benaming voor de term "synthetisch kunstmatig polymeer", ook PET genoemd. Het is geen delicaat materiaal dat veel aandacht vraagt. Het werd in 1942 gepatenteerd door twee Engelsen: Whinfield en Dickson. Het was in 1954 dat het in Frankrijk verscheen. Het bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 1970, het is een vindingrijke en vooral goedkope stof, een tijdloos materiaal in de juwelenverkoop.

Polyester is zeer aanwezig in de textielindustrie. Het wordt gebruikt bij de vervaardiging van sportkleding, badkleding, beddengoed, schoenen, confectiekleding, enz. Het wordt ook gebruikt bij de verpakking van levensmiddelen, decoratie en in de automobielindustrie.

Onderhoud en kenmerken van polyester

Polyester textiel is uitzonderlijk elastisch, wat betekent dat het textiel niet kreukt en een goede houdbaarheid heeft. Bovendien maakt zijn zeer geringe absorptievermogen het tot de koningin van het sporttextiel, omdat transpiratievocht gemakkelijk kan worden afgevoerd. Polyester is ook bestand tegen krimpen, uitrekken, kreuken en schuren onder invloed van de tijd. Het is een lichte stof die niet op de huid aanvoelt en vlekbestendig is.

De polyester juwelen van het juwelenmerk Art'emi kunnen u dus overal vergezellen tijdens al uw activiteiten. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen. Om ze te behouden, denk eraan ze te verwijderen wanneer u doucht, baadt ... Om uw polyester juwelen te reinigen, kunt u ze voorzichtig met de hand wassen met een beetje Marseille zeep, alles in gematigd water en niet heet, om de vezels van de stof niet te beschadigen. Nu je al onze tips hebt, hoef je alleen nog maar polyester juwelen te dragen.

Gratis levering en verzending

Zie voorbeelden van onze polyester juwelen

Aarzel niet om de andere materialen te komen ontdekken die door de Art'emi winkel worden aangeboden. De juwelierszaak biedt een breed assortiment damesjuwelen, herenjuwelen en kindersieraden volgens de laatste trends. U vindt er katoen, leder, hout maar ook edele metalen zoals massief zilver, goud of zelfs vermeil. Bovendien biedt het atelier vele stukken aan die bezet zijn met edelstenen, zoals toermalijn, rozenkwarts, turkoois, koraal, zwarte agaat en parelmoer. In onze juwelencollectie vindt u ringen, armbanden, oorbellen, halskettingen, kettingen, accessoires en nog veel meer om uw outfits voor alle gelegenheden te verfraaien. Originele juwelen voor een bohemien look of meer fancy, kom en ontdek onze nieuwigheden voor dames of voor heren. Onze sets bestaan uit mooie, tijdloze en elegante juwelen.

De nieuwigheid van de winkel, die verschilt van andere juweliers, is het feit dat hij een blog aanbiedt met vele tips en artikelen voor vrouwen en mannen die u meerdere geschenkideeën kunnen geven. De juwelencollecties van Art'emi zijn zo geraffineerd dat u zeker het perfecte geschenk voor uw familie of vrienden zult vinden. Op onze blog vindt u tips over hoe u er goed en vrouwelijk uit kunt zien op uw feestjes. U vindt er ook tal van ideeën om juwelen een persoonlijk tintje te geven. Een gegraveerd geschenk is een persoonlijk en origineel geschenk dat de harten van uw dierbaren zal verwarmen. Dus kom en ontdek op onze blog de ideeën van graveren voor elk evenement.

Bel ons op : +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u