Polyester

Polyester is een zeer aanwezige stof in ons dagelijks leven. Kleding, schoenen, auto, sieraden ... het is gewoon overal! Maar weet je echt wat zijn subtiliteiten zijn en waar het vandaan komt? Art'emi vertelt u zijn geschiedenis, zijn dagelijks gebruik en bekijkt zijn kenmerken.

De geschiedenis en het gebruik ervan

Polyester is een synthetische vezel verkregen met behulp van een chemisch proces dat bestaat uit de assemblage van verschillende kleine moleculen. Het is de verkorte naam voor de term "synthetisch kunstmatig polymeer", ook bekend als PET. Het is geen delicaat materiaal dat extreme aandacht vereist. Het werd gepatenteerd in 1942 door twee Engelsen: Mr. Whinfield en Mr. Dickson. Het was in 1954 dat hij verscheen in Frankrijk. Het bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 1970, het is een stof vol met middelen en vooral goedkoop.

Polyester is zeer aanwezig in de textielindustrie. Het wordt gebruikt om sportkleding, badpak, beddengoed, schoenen, ready-to-wear te maken ... Het is ook te vinden in voedsel verpakking, decoratie en de auto.

Het onderhoud en de eigenschappen van het polyester

Polyester textiel vertoont een uitzonderlijke elasticiteit, waardoor het textiel niet kreukt en na verloop van tijd ruim kan blijven. Bovendien maakt zijn zeer lage absorberende kracht deze vezel de koningin voor textiel bestemd voor sporters, omdat het gemakkelijk maakt om transpiratie te evacueren. Polyester is ook bestand tegen krimp, stretching, rimpels en schaafwonden door het gebruik van tijd. Het is een lichtgewicht stof die niet aanvoelt op de huid en bestand is tegen vlekken.

De polyester sieraden van Art'emi kunnen u overal begeleiden tijdens al uw activiteiten. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden. Om ze te behouden, vergeet niet om ze te verwijderen als je douche, baden ... Om uw polyester sieraden schoon te maken, u het voorzichtig wassen met de hand met een beetje Marseille zeep, allemaal in gematigd, niet-heet water, om niet aan de vezels van de stof beschadigen.