Hout is een veel gebruikt materiaal met verschillende toepassingen. Het is een hernieuwbaar materiaal dat zeer gewaardeerd wordt en ook nog eens ecologisch is. Het is een materiaal dat steeds meer ruimte inneemt in ons leven en biologisch afbreekbaar is. Het is te vinden in de ambachtelijke creaties vanArt'emi. Laat je leiden door de vele kwaliteiten.

Gratis verzending overal in België

De geschiedenis en oorsprong van hout

Neem contact met ons op

Hout  is een natuurlijk materiaal van plantaardige oorsprong . Het bestaat uit een reeks weefsels waaruit de stam, takken en wortels bestaan. Het wordt vaak gebruikt in de bouw van gebouwen, als brandstof, en in de industrie in het algemeen (papierindustrie, chemische industrie ...). De belangrijkste houtkapgebieden in de wereld bevinden zich in de Verenigde Staten, Canada en Rusland.

Dit materiaal wordt al sinds het begin van de mensheid gebruikt. Het is een zacht materiaal, gemakkelijker om mee te werken dan steen, waardoor het een onmisbaar element is voor het voortbestaan van de menselijke soort. De mens maakt eerst gereedschap, wapens, schuilplaatsen... Het zal dan gebruikt worden voor de bouw van gebouwen, bruggen, decoratieve kunstobjecten (marqueterie, beeldhouwkunst en natuurlijk... sieraden!). Onder de oude Grieken en Latijnen echoot het de goden. Elke god heeft zijn heilige hout.

Hout is een zeer veelzijdig materiaal. Het kan ook worden gevonden in de keuken of in de geneeskunde en cosmetica. Inderdaad, sommige vormen van hout geven aanleiding tot essentiële oliën of harsen, die kunnen worden gebruikt om te genezen, te kalmeren, te ontspannen.

Hoe het te onderhouden, de specifieke kenmerken en verschillende betekenissen

Een paar woorden over hout in de creaties van Art'emi. Art'emi gebruikt houten kralen bij het maken van sommige van haar sieraden. Het is altijd natuurlijk hout. Hoewel de parels gekleurd zijn, zijn ze natuurlijk verven. De juwelierszaak biedt 100 % natuurlijke sieraden. Houten sieraden kunnen van alle vormen, boomsoorten, maten ... Het is te vinden in de vorm van armbandenkettingenringen of zelfs in accessoires.

Het onderhoud van dit materiaal is uiterst eenvoudig. Doe het maar met een zachte doek en voila! Om het te laten gloeien, aarzel dan niet om een vleugje citroen toe te voegen om je sieraden te wrijven. Het is ook mogelijk om ze met voldoende was te waxen als het grote stukken zijn.

Gratis verzending en levering

Ontdek voorbeelden van onze houten sieraden

Man Vrouw

Ten slotte, met betrekking tot de betekenissen die hout kan hebben, vinden we het volgende:

  • De houten bruiloft , die 5 jaar huwelijk markeert. 
  • De frisheid, de vaart van het leven, zoals het bos.
  • Het is ook het symbool van moederschap en geboorte.
  • Ten slotte is het ook een bron van regeneratie.
Stuur ons een bericht

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 18:00u