Earring maat gids

Welke oorbellen kiezen?

Oorbellen zijn een manier om een outfit te verbeteren, een persoonlijkheid uit te drukken of een gezicht op te fleuren. Ze zijn eindeloos verkrijgbaar: verschillende vormen, kleuren, stijlen, maten zijn mogelijk .... Art'emi legt alles uit over de verschillende stijlen oorbellen, hoe ze te dragen en te herkennen. Afhankelijk van het gekozen model kunt u een casual, casual, klassieke, assertieve, moderne of verfijnde stijl beoefenen.

Ontdek de verschillende stijlen oorbellen

Nagels of oorvlooien

Nagels of oorvlooien

Dit zijn de meest gedragen en verkochte oorbellen op de markt. Dit zijn ook de juwelen die worden gebruikt als je net je oren hebt laten piercen. Deze oorbellen geven het gevoel "gelegd" te worden op de kwab. Oornagels zijn discreet en gaan overal heen. Zeer gemakkelijk te associëren, ze veranderen afhankelijk van uw stemming, uw smaak, uw verlangens.

Onze mode ar'tips: Oorhalzen kunnen verschillende vormen, kleuren, breedtes aannemen.... dat zorgt ervoor dat je van een delicate en discrete stijl naar een meer assertieve stijl gaat. Er is voor elk wat wils! Dit zijn de oorbellen om te adopteren voor een formeel evenement, zoals een sollicitatiegesprek. Trouwens, dit zijn ook de krullen om te adopteren als je een dun en langwerpig gezicht hebt.

Oorbellen

Oorbellen

Dit is de set van hangende oorbellen, ongeacht het model, de lengte, de vorm, de kleur.... Van de eenvoudige kleine hangende lus tot de lange sierveer, we vinden alles! Dit zijn een soort oorbel die daardoor uit de kwab steekt en daardoor beter zichtbaar is dan de oornagels. Ze bieden een oneindige keuze aan stijlen.

Onze ar'tips modus: Dit type oorbellen verdund het gezicht en silhouet. Ze zijn daarom zeer geschikt voor ronde gezichten. Deze trouwen ook met golvend los haar als met een hoog broodje. Ze zullen het perfecte element zijn om een lange avondjurk aan te kleden. Toch moeten lang hangende krullen worden vermeden voor dunne en slanke vrouwen.

Creolen

Creolen

Deze lussen behoren tot de meest gerenommeerde. Dit zijn ringen die min of meer groot, breed en zwaar zijn. Creolen kunnen vierkant, rechthoekig of bewerkt zijn (gehamerd, golvend, met stenen ...). Het is zeker een tijdloos paar. Afhankelijk van uw verlangen naar de dag en uw stijl, kunt u kleine Creolen beoefenen voor een look voor onderscheidende, of meer imposante modellen voor een meer modieuze en assertieve kant.

Onze mode ar'tips: Ze zullen zeer gewaardeerd worden om officiële en elegante outfits te kleden (bruiloft, verjaardag, cocktail ...). Deze krullen zullen vrouwen verrassen met een vierkant, rechthoekig, rond gezicht of een jongensachtige snit (op voorwaarde dat je de juiste maat Creools en de juiste vorm kiest. Vermijd ronde Creolen voor ronde gezichten en vierkante Creolen voor vierkante gezichten...). Wees echter voorzichtig om geen grote kettingen of armbanden met reeds imposante gespen te dragen om gebrek aan smaak te voorkomen.

Semi-Creolen

Semi-Creolen

Deze krullen zijn dicht bij creolen, maar in tegenstelling tot hun tegenhangers sluiten ze niet volledig. Laat me uitleggen, dit zijn eigenlijk 'helften' van ringen. Bovendien zijn ze dunner en delicater dan klassieke Creolen, half-Creolen worden heel vaak meer bewerkt.

Onze mode ar'tips: De semi-Creolen doen het heerlijk met gala- of avondoutfits heel chic en sober. Ze zijn elegant en brengen dat vleugje vrouwelijkheid en sensualiteit dat je een femme fatale zal maken.

Oorbeschermers

Oorbeschermers

Meer dan alleen een juweel, het is een echt accessoire! Ze hechten zich aan twee plaatsen van het oor, de twee hechten meestal verbonden door een kettingblad. Het is een accessoire dat meestal op een niet-overeenkomende manier wordt gedragen. Inderdaad, het is een elegant en zeer vrouwelijk juweel, dat het mogelijk maakt om zijn stijl te bevestigen.

Onze mode ar'tips: Deze krullen zullen vrouwen verrukken die op zoek zijn naar elegantie maar vooral originaliteit. Inderdaad, ze sublimeren chique outfits, maar worden ook gedragen met je dampige zomerjurken. Perfect voor festivals, ze zijn uw zomer bondgenoten.

De verschillende sluitingen van oorbellen

Oorclips

Deze oorbellen zijn gemaakt voor degenen die geen doorboorde oren hebben en niet de sprong willen wagen. Ze dragen hun naam goed omdat ze gewoon op de oorlel knippen, in de modus van een kleine klem, en dit zonder pijn. Ze stellen iedereen in staat om een vleugje fantasie toe te voegen aan een outfit.

Kinderwagens of vlindersluitingen

Dit zijn de meest bekende en gebruikte sluitingen. Met oornagels, hangende krullen of Creolen.... we vinden ze overal! Bovendien is het de meest veilige sluiting omdat het bestaat uit een staaf die kruist en een wandelwagen (of vlindersluiting), die op deze staaf komt glijden en aanpassen om de oorbel vast te houden.

haakjes

Dit zijn de gemakkelijkste sluitingen om te gebruiken, omdat het voldoende is om de steel eenvoudig in het gat van de kwab te steken. Hoewel erg handig, is het niet noodzakelijkerwijs de veiligste. Zorg ervoor dat u uw krullen vastmaakt om onaangename verrassingen aan het einde van de dag te voorkomen. Gelukkig zijn de gebruikte stengels vaak lang om te voorkomen dat ze verloren gaan.

Bielzen

Slapers zijn vergelijkbaar met haken met een extra bevestiging aan de achterkant. Haken worden hoofdzakelijk gebruikt voor langere lussen, en dwarsliggers voor kortere lussen. Dit type sluiting werd vroeger 's nachts gedragen, om te voorkomen dat het kwabgat zich zou sluiten, vandaar de naam slapers.

Deze klemmen bieden comfort en veiligheid.

Onderhoud, advies, heren oorbellen: de gesp is gesloten!

Oorbellen worden meestal geassocieerd met vrouwen. We zien echter steeds meer modellen voor mannen verschijnen. Om voor jezelf te zorgen en je stijl te laten gelden, zijn oorbellen een onmisbaar accessoire geworden, zelfs voor deze heren.

Bovendien zijn oorbellen fragiele en delicate juwelen, die moeten worden verzorgd en vooral onderhouden. Allereerst wordt sterk aangeraden om ze 's nachts niet te dragen, om ze niet te beschadigen en jezelf niet te verwonden. Vergeet ten slotte ook regelmatig niet om hun sluitingen en stengels grondig schoon te maken en te desinfecteren met een beetje alcohol (één keer per maand zou ideaal zijn, maar ook als het gaat om een nieuw model).