Hoe kies je je kettingmaat en hoe draag je deze?

Bij Art'emi, willen we dat je een halsketting vindt die bij je past. We weten hoe moeilijk het is om te weten welke halsketting je moet kiezen voor je lichaamstype. Daarom hebben we een gidsje samengesteld over de maten van halskettingen, dat u hopelijk van pas zal komen. Voor elk type ketting vertellen we je ook bij welk type outfit hij het beste past. Maar eerst, hier zijn wat technieken om je nekmaat te meten. Daarnaast geeft Art'emi's maattabel ook tips om zeker de juiste maat ring, oorbellen en armbanden te kiezen.

Vertrouw op Artemi, een expert op het gebied van juwelen, om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste maat halsketting. In deze gids legt ze in detail elke methode uit om een halskettingmaat te kiezen. Op die manier kunt u een halsketting bestellen die perfect bij uw buste past.

Onze maattabel voor dameskettingen en onze maattabel voor herenkettingen: vertrouw op Artemi, een ervaren juwelier

Om te weten hoe u de maat van een halsketting voor een vrouw of een man opmeet, biedt Artémi u enkele eenvoudige en betrouwbare tips. Zij is inderdaad al enkele jaren werkzaam op het gebied van juwelen. Zij heeft een echte knowhow verworven die van Art'emi een authentiek en geraffineerd juwelenmerk maakt.

Art'emi is ook een verhaal van passie. Vanaf haar vroegste jeugd tot de opening van haar atelier is zij altijd gefascineerd geweest door juwelen. Vandaag heeft ze er haar beroep van gemaakt. Ze ontwerpt volledig handgemaakte juwelen.

U vraagt zich af hoe u de maat van uw halsketting kunt weten. Dankzij zijn deskundigheid en ervaring heeft Artemi besloten verschillende gidsen op te stellen om u bij uw keuzes te helpen. Bijvoorbeeld de maattabel voor oorbellen of de maattabel voor ringen. Maar in dit artikel vindt u een complete gids voor de maataanduiding van halskettingen met eenvoudige tips om thuis te doen. 

Bovendien biedt de Art'emi online shop verschillende maten juwelen, gaande van 42 tot 70 cm voor halskettingen, kettingen en kettingen voor dames, heren en kinderen. Dus als je niet weet hoe je de maat van een halsketting opmeet, geen probleem. Deze damesmaatgids voor kettingen en deze herenmaatgids voor kettingen is voor jou.

  Gratis gravure

Hoe meet je je nekomtrek?

  • De eerste techniek, en waarschijnlijk de eenvoudigste, is om te verwijzen naar een ketting die je al hebt en deze op te meten.
  • De tweede is om een meter, tape of touw te gebruiken. Plaats de laatste voorzichtig om de nek, net boven de sleutelbeenderen, om de omtrek te nemen. Plaats vervolgens het lint of touwtje op een meter om de lengte te kennen. Dat is het !
  • Tot slot is de derde oplossing niets anders dan naar een professional te gaan.

Gratis verzending en graveren

De ketting gelijk met de hals: van 30 tot 35 cm

Het is DE ketting geschikt voor hangers van kleine maten. De delicate ketting kan ook alleen worden gedragen, voor een slanke, sexy en verfijnde stijl. Het is een dunne ketting die tot halverwege de hals wordt gedragen en geschikt is voor hoekige gezichten (vierkant, rechthoekig of ovaal) of lange dunne halzen.

De little fashion ar'tips : de nekschaafjes gaan heel goed samen met ronde halzen, boot- en bardotkragen, bustiers en tops met blote schouders. Voor een nog uitgebreidere stijl is het heel goed mogelijk om het te associëren met een andere langere ketting, zoals een prinsessenketting of een ketting. Het is de ketting die glamoureus en verleidelijk wil zijn. 

De choker: van 35 cm tot 43 cm

De choker is een korte ketting, die zich ook aanpast aan kleine hangers. Het kan echter in verschillende diktes worden afgenomen, om karakter aan uw stijl te geven. Het is bijzonder geschikt voor hoekige gezichten (vierkant, rechthoekig of ovaal) of lange dunne halzen.

De kleine ar'tips modus : de choker wordt met alles gedragen! Het is niet nodig om uit te stellen, het zal al je outfits benadrukken, of ze nu chic of casual zijn. Er zijn chokers voor elke gelegenheid. Het is bijzonder geschikt voor ronde halzen, halslijnen, boten en toppen met blote of asymmetrische schouders. 

De prinses: van 43 cm tot 50 cm

De prinsessenketting is de meest voorkomende en gedragen ketting. Het is absoluut geschikt voor alle morfologieën, dit is ongetwijfeld wat het dagelijks onze belangrijkste bondgenoot maakt. Dit juweel kan heel goed een eenvoudige ketting zijn, een ketting met hanger of een meer imposante en massieve ketting. Het is eindeloos af te wijzen en brengt charme en vrouwelijkheid!

De kleine mode ar'tips : de prinsessenketting wordt met alles gedragen. Hij zal V-halsen, truien en coltruien of decolleté's kunnen uitlichten...

Gratis verzending en graveren

De ketting of "ochtendketting": van 50 cm tot 70 cm

De ketting is een ketting die bijzonder geschikt is voor ronde gezichten, of vrouwen met " geen hals ". De lengte maakt het mogelijk om een illusie te creëren van het verlengen van de buste. Alle kettingen of langer zijn toch te vermijden voor vrouwen met lange dunne nekken. De ketting past zich aan de geboorte van de borst aan, die het zal benadrukken.

De kleine mode ar'tips: de ketting kleedt net zo goed de grote truien of coltruien, als de elegante en chique outfits, zoals de pakken of de jurken. Het is een ketting geschikt voor gelegenheden. Het combineert perfect met strapless tops en clam kragen. Voor meer waanzin, aarzel niet om op de overlay te spelen.

De opera: van 70 cm tot 90 cm

De operaketting is geschikt voor alle morfologieën, behalve vrouwen met lange dunne nekken. Net als de ketting kan het een casual of chique outfit sublimeren. Het verlengt ook de nek en benadrukt de borst.

De kleine mode ar'tipshet zal perfect zijn met laag uitgesneden kleding. Van de V-hals tot de halslijnen met diepe en dalende halslijnen, hij sublimeert ze allemaal! De naam geeft ook aan dat het de ideale ketting is voor tweedehands feestjes. Het is subliem op een lange avondjurk. Het vestigt de aandacht op de halslijn en het midden van de buste.

Touw: 90 cm en meer

De touwketting is geschikt voor alle morfologieën maar vooral voor ronde gezichten en plantureuze vrouwen. Het moet worden vermeden voor vrouwen met lange en dunne nekken, of lange en dunne vrouwen omdat het de neiging heeft om het figuur te verlengen.

De little fashion ar'tipsde touwketting geeft een vintage kant aan een outfit. Het is ook een elegant accessoire. Het kan in superpositie worden gedragen met andere kettingen. Het is de bondgenoot van tunieken en lange jurken of heren overhemdjurken. De touwkraag trekt het oog naar de heupen.

Denk aan het personaliseren van uw ketting bij Art'emi

Artemi heeft een graveeratelier waar u uw hanger kunt personaliseren. In de loop der jaren is haar juwelierszaak uitgegroeid tot een referentie in het graveren van juwelen. Wilt u een naam laten graveren? Een afspraakje? Initialen? Artemi kan alles personaliseren wat u maar wilt. Hij beschikt over de nodige knowhow om uw hanger in zilver of goud te graveren. Een gegraveerde ketting is vaak symbolisch en staat voor iets heel persoonlijks. U zult een uniek juweel hebben dat u weerspiegelt.

Als u een geliefde een cadeau wilt geven, is een gepersonaliseerde halsketting een origineel, persoonlijk en uniek idee. Graveren is een uitstekende manier om een geschenk een persoonlijk tintje te geven. Het verandert een eenvoudig juweel in een originele en unieke creatie. 

Na het raadplegen van onze maattabel weet u welke lengte ketting het beste bij u past. Het enige wat u hoeft te doen is een ketting bestellen in onze online winkel. In elk geval, indien u moeilijkheden ondervindt of twijfels hebt over uw meting, blijven wij tot uw beschikking per e-mail of per telefoon. 

Bouton de manchette Bruxelles

Nu je alles weet over de verschillende kettingen, kies je uitArt'emi collectie kettingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft!

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09u tot 18u