Ketting maat gids

De verschillende maten kettingen: hoe te kiezen en hoe ze te dragen?

Bij Art'emi willen we dat je een ketting in je nek vindt. We weten hoe moeilijk het is om te weten welke kraag je moet kiezen voor je morfologie. Daarom hebben we een kleine maatgids samengesteld, waarvan we hopen dat deze van pas zal komen. Voor elk soort ketting vertellen we je ook met welk type outfit het het meest geschikt is. Maar allereerst zijn hier enkele technieken om je nekomtrek te meten.

Hoe meet je je nekomtrek?

  • De eerste techniek, en waarschijnlijk de eenvoudigste, is om te verwijzen naar een kraag die je al hebt en deze te meten.
  • De tweede is om een meter, tape of string te gebruiken. Plaats de laatste voorzichtig rond de nek, net boven de sleutelbeenderen, om de omtrek te nemen. Plaats vervolgens het lint of touw op een meter om de lengte te weten. Dat is het!
  • Ten slotte is de derde oplossing niets anders dan naar een professional te gaan.

Ketting maten per art'emi

hoe kiest u de maat van uw halsketting op artemi online juwelenwinkel.png

De ketting: van 30 tot 35 cm

Het is DE kraag geschikt voor hangers van kleine afmetingen. De delicate ketting kan ook alleen worden gedragen, voor een slanke, sexy en verfijnde stijl. Het is een dunne ketting die halverwege de nek wordt gedragen en geschikt is voor hoekige gezichten (vierkant, rechthoekig of ovaal) of lange dunne nekken.

De kleine mode ar'tips: het ras van de nek van heel goed trouwen met de ronde kragen, de boot en bardots kragen, de bustiers en de toppen met blote schouders. Voor een nog meer bewerkte stijl is het heel goed mogelijk om het te combineren met een andere langere ketting, zoals een prinsessenketting of een sautoir. Het is de ketting die bedoeld is om glamoureus en verleidelijk te zijn.

De choker: van 35 cm tot 43 cm

De choker is een korte ketting, die zich ook aanpast aan kleine hangers. Het kan echter onder verschillende diktes worden geweigerd om karakter aan uw stijl te geven. Het is vooral geschikt voor hoekige gezichten (vierkant, rechthoekig of ovaal) of met lange dunne nekken.

De kleine ar'tips modus: de choker wordt met alles gedragen! Je hoeft niet uit te stellen, het zal al je outfits benadrukken, of ze nu chic of casual zijn. Er zijn chokers voor elke gelegenheid. Het is bijzonder geschikt voor ronde kragen, boothalslijnen en hoge lijnen met blote of asymmetrische schouders.

De prinses: van 43 cm tot 50 cm

De prinses ketting is de meest voorkomende en versleten ketting. Het is geschikt voor absoluut alle morfologieën, dit is ongetwijfeld wat het onze belangrijkste bondgenoot maakt op een dagelijkse basis. Het kan heel goed een eenvoudige ketting zijn, een ketting met hanger of een meer imposante en massieve ketting. Het moet eindeloos worden afgewezen en brengt charme en vrouwelijkheid!

De kleine mode-ar'tips: de prinsessenketting wordt met alles gedragen. Hij zal in staat zijn om de V-halsen, de truien en coltruien of de omvallende halslijnen te benadrukken ...

De sautoir of "ochtend ketting": van 50 cm tot 70 cm

De sautoir is een ketting die bijzonder geschikt is voor ronde gezichten, of vrouwen zonder nek. De lengte stelt het in staat om een illusie te creëren van het verlengen van de buste. Alle springende kragen of langer moeten niettemin worden vermeden voor vrouwen met lange dunne nekken. De sautoir past zich aan de geboorte van de borst aan, die het zal benadrukken.

De kleine mode-ar'tips: de sautoir kleedt evenveel grote truien of coltruien, als elegante en chique outfits, zoals pakken of jurken. Het is een ketting geschikt voor gelegenheden. Het combineert prachtig met de strapless tops en de heilige kragen. Voor meer waanzin, voel je vrij om op de overlay te spelen.

Opera: van 70 cm tot 90 cm

De operakraag is geschikt voor alle morfologieën, behalve vrouwen met een lange dunne nek. Net als de sautoir ketting, kan het een casual of chique outfit sublimeren. Het verlengt ook de nek en benadrukt de borst.

De kleine mode-ar'tips: het zal perfect zijn met halskleding. Van de V-hals tot de halslijnen met diepe en plooiende halslijnen, het sublimeert ze allemaal! De naam geeft ook aan dat het de ideale ketting is voor gebruikte feesten. Het is subliem op een lange avondjurk. Het vestigt de aandacht op de halslijn en het midden van de buste.

Touw: 90 cm en meer

De touw ketting is geschikt voor alle morfologieën maar vooral voor ronde gezichten en vrouwen met een crush. Het moet worden vermeden voor vrouwen met lange en dunne nekken, of vrouwen groot en dun omdat het de neiging heeft om het silhouet te verlengen.

De kleine fashion ar'tips: de touw ketting geeft een vintage kant aan een outfit. Het is ook een elegant accessoire. Het kan worden over elkaar heenge imposeerd met andere kragen. Het is de bondgenoot van tunieken en lange jurken of heren shirt jurken. De touw ketting springt in het oog op de heupen.

Nu je alles weet over de verschillende kettingen, maak je keuze uit de collectie kettingen van Art'emi. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft!