Gratis graveren

Hoe weet ik jullie ringmaat? Ontdek dankzij Art'emi een snelle, eenvoudige en complete ringmaatgids! Er zijn verschillende oplossingen voor u beschikbaar, kies degene die het handigst lijkt. Daarnaast geeft de Art'emi maattabel je ook enkele tips om zeker de juiste maat ketting, oorbellen en armbanden te selecteren.

Vertrouw op Artemis, een expert op het gebied van sieraden, om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste ringmaat. In deze gids legt ze in detail elke methode uit om haar vingergrootte te meten. Zo kunt u een ring bestellen die perfect is afgestemd op uw vinger.

Onze gids maat ring vrouw en maat ring man: vertrouw op Artemis, een ervaren juwelier

Om te weten hoe je de ringmaat van je vrouw of je ringmaat voor mannen kunt meten, biedt Artemis je verschillende eenvoudige en betrouwbare tips. Ze is namelijk al enkele jaren werkzaam op het gebied van sieraden. Het heeft een echte knowhow verworven dieArt'emi tot een authentiek en verfijnd sieradenmerk maakt.

Art'emi het is ook een passieverhaal. Vanaf haar vroegste jeugd tot de opening van haar atelier is ze altijd gefascineerd geweest door sieraden. Ze heeft er nu haar werk van gemaakt. Ze ontwerpt sieraden volledig handgemaakt.

Je vraagt je af hoe je de ringmaat kunt kennen. Dankzij zijn expertise en ervaring heeft Artemis besloten om verschillende gidsen te maken om u te begeleiden bij uw keuzes. Bijvoorbeeld de maattabel voor oorbellen of de maattabel voor kettingen. Maar in dit artikel vindt u een complete ringmaatgids met eenvoudige trucs om thuis te doen. 

Daarnaast biedt de online winkel Art'emi verschillende maten sieraden, variërend van 50 tot 56 voor damesringen. Dus als je niet weet hoe je de maat voor een ring moet meten, geen probleem. Deze gids voor de ringmaat voor dames en de ringmaat voor mannen is voor jou.

Hoe weet je je ringmaat ?

Heb je ooit online een ring besteld zonder je ringmaat te kennen? Gelukkig heb je misschien wel de juiste maat besteld. Integendeel, als je het te klein of te groot hebt ontvangen, moet je het hebben teruggestuurd. Dus, om te stoppen met willekeurig bestellen, Art'emi u alleen voor u een ringmaatgids aanbieden.

Hoe weet ik jullie ringmaat? Volg een van onze vijf methoden om gemakkelijk uw maat te kennen. Al onze tips zijn gemaakt voor mannen en vrouwen.

Ongeacht het type ring, d.w.z. een gouden ring of een zilveren ring, hebben we vijf eenvoudige en praktische tips geselecteerd om uw vingergrootte te raden. Het enige dat u nodig hebt, is een naaiaccessoire, dat wil zeggen een naaistermeter, een lint of een liniaal.

Om er zeker van te zijn dat je niet de fout in gaat als je een ring wilt kopen in de online winkel, bekijk je onze ringmaatgids! Je zult noodzakelijkerwijs een truc vinden die bij je past. Dankzij Art'emi weet u hoe u uw vingeromtrek moet meten. 

Ringmaatgids: oplossingen om de juiste maat te meten

Hoe weet je je ringmaat? Er zijn verschillende manieren om de grootte van je vinger te meten. Art'emi heeft voor u 4 methoden van ringmaat gids geselecteerd. Ze zijn allemaal eenvoudig en snel, dus je kunt het gemakkelijk doen.

Als u uw ringmaat kent, voorkomt u dat u een ring kiest die te klein of te breed is. Dus, om niet willekeurig een grootte te kiezen, probeer een van deze vijf methoden.

Houd er rekening mee dat de ringmaten enigszins kunnen verschillen van het ene model tot het andere. Dus kleine tip, vergeet niet om de grotere maat te nemen. Kies je bijvoorbeeld voor een ring van 3 tot 5 mm dik, zoals de brede gebogen zilveren ring van Art'emi, dan raden we je aan om er nog een maat te nemen.

Hier zijn de vijf methoden om te leren hoe u de grootte voor een ring kunt meten:

- Handmatig de omtrek van de betreffende vinger meten

- Meet de grootte van je ring met een liniaal (conversietabel)

- Gebruik onze virtuele ring

- Laat je vinger opmeten door een professionele juwelier

- Bestel je ring gratis 

1. Hoe weet ik mijn ringmaat? Meet de omtrek van uw vinger handmatig

Om de omtrek van uw vinger handmatig te meten, moet u:

- Pak een naaistermeter of knip een strook papier of een stuk touw van enkele centimeters lang.

- Ga met deze strip of de naaistermeter rond de vinger die de ring ter hoogte van de belangrijkste falanx zal dragen (het wordt vaak aanbevolen om de meting te doen ter hoogte van de tweede falanx, in het midden van de vinger).

Let op: span de strip niet te strak aan als je hem om je vinger omringt om er zeker van te zijn dat de ring ook naar de gewrichten gaat. Zorg er dus voor dat de strip vrij los om je vinger zit. Anders kun je eindigen met een ring die te klein is.

- Maak een markering waar de strip samenkomt.

- Rol je strip uit en meet met een millimeterliniaal de lengte die nodig is om rond je vinger te gaan. (Als het teken tussen twee vinkjes staat, let dan op het bovenste vinkje)

- Om de grootte van uw ring te weten te komen, raadpleegt u onze correspondentietabel hierboven. Als de gemeten lengte bijvoorbeeld 5,4 cm is, is de maat die u op bestelling wilt maken 54.

Bouton de manchette Bruxelles

Raad:

-Meet uw vingeromtrek aan het einde van de dag, wanneer de temperatuur hoger is. Dit is wanneer je vingers het meest gezwollen zijn. Je vermijdt het kiezen van een ring die je te veel knijpt. 

- Als u twijfelt tussen twee maten, kies dan de grotere

2. Ringmaat: meet de diameter van je ring met een liniaal

Onze tweede tip om de ringmaat van je dames of herenring te kennen, is om de binnendiameter van een van je ringen te meten. Je hebt alleen een meetinstrument nodig zoals bijvoorbeeld een liniaal of een remklauw. Noteer vervolgens de overeenkomstige grootte volgens de onderstaande overeenkomende tabel. 

Merk op dat u op de maattabel uw Franse ringmaat (FR) en uw Amerikaanse ringmaat (US) vindt. Raadpleeg de kolom in het Frans als u in onze online winkel wilt bestellen.

Als u aarzelingen of vragen heeft, aarzel dan niet om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. We zullen samen de ringmaat kunnen zien die het beste bij u past.

Bouton de manchette Bruxelles

3. Ring maat gids: gebruik een virtuele ring

Over het algemeen is de vingeromtrek voor een vrouw gemiddeld 52 tot 54, maten voorgesteld door Art'emi. Om de ringmaat van je dames of de ringmaat voor mannen te bepalen, gebruik je de virtuele ring hieronder door te controleren of de 10 cm-indicator 10 cm op je scherm staat.

- Leg een van je ringen (degene die het beste bij je vinger past) op de verschillende cirkels van de ringboom die je vingergrootte bepalen.

- Beweeg je ring op het scherm totdat je de bijbehorende binnendiameter hebt gevonden. Wanneer de binnendiameter van je ring precies samenvalt met de binnendiameter van een cirkel, heb je de juiste vingermaat voor je gevonden.

Let op: De buitenkant van de lijn van de ringboom moet nog zichtbaar zijn. Mocht er nog twijfel zijn, kies dan bovenstaande maat. Want vergeet niet dat de vingers in de zomer de neiging hebben om iets op te zwellen...

Bouton de manchette Bruxelles

4. Hoe de maat voor een ring te meten: laat je vinger meten door een professionele juwelier

Hoe weet ik jullie ringmaat? Een andere methode die wordt aangeboden is om uw vinger te laten meten door een professionele juwelier. Deze gebruikt een ring (een reeks ringen van verschillende afmetingen die hij op je vinger probeert totdat hij degene vindt die bij je past) of een triboulet. De laatste is een soort kegelvormige huls waarin een ring is geregen om de binnenomtrek te meten.

Aan de andere kant, als u niet naar een professional wilt gaan, hebben we een klantenservice om uw vragen te beantwoorden. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij vinden samen jouw damesringmaat of jouw heren ringmaat.

Als je je outfit naast een ring Art'emi wilt accessoriseren, val dan ook voor een verfijnde en tijdloze armband. Om de juiste maat te bestellen, bieden wij een armband maat gids aan op onze website. 

5. Hoe weet je je ringmaat: bestel je ring gratis

1.Hoe?

Door u te registreren op onze site en de aanvraag te doen via onze after-sales service of door ons een e-mail te sturen naar het volgende adres info@artemi.be.

2.Wat krijg ik?

Je krijgt deze ring, het ziet eruit als een riem. Wikkel het om je vinger en laat het uiteinde door de lus lopen om een ring te vormen. Schuif je vinger in de ring. Zo afgesteld dat het goed op jouw maat past.

Controleer of het gemakkelijk op het vingergewricht glijdt. Lees de schaalverdeling die aangeeft wanneer de ring goed op jouw maat is. Noteer de informatie of maak een foto van de ringboom met de informatie.

3.Wat moet ik met de informatie doen?

U geeft ons uw maat per e-mail, als u er zeker van wilt zijn dat u geen fout maakt, kunt u ons de foto sturen.

Bouton de manchette Bruxelles

Ontdek ons volledige assortiment sieraden

Gratis verzending in heel België

Hoe weet je je ringmaat: meet je vingeromtrek op het juiste moment

Voordat je een ring koopt, vraag je je af hoe je de ringmaat kunt kennen. U moet de diameter van uw ring meten op basis van een van onze vijf methoden. Na het raadplegen van onze ringmaatgids, moet u verschillende elementen overwegen om de juiste maat te kiezen.

Allereerst adviseren we om aan het einde van de dag zijn vingergrootte te nemen. Inderdaad, na een dag werken of een activiteit bijvoorbeeld, hebben je vingers de neiging om op te zwellen. En dat is wanneer je de volledige omtrek van je vinger kunt meten die de ring zal dragen. Je zult eindelijk de werkelijke grootte van je ring kennen. Vervolgens hoeft u alleen maar naar onze website te gaan, de maat te kiezen die bij u past en het juweel te bestellen dat is aangepast aan uw vingeromtrek.

We raden daarom af om je lengte en vingeromtrek op een ander moment van de dag te meten, vooral 's ochtends. U kunt dan een juweel ontvangen dat te strak zit.

Vergeet niet om je ring te personaliseren bij Art'emi

Artemis heeft een graveeratelier waarmee je je ring kunt aanpassen. In de loop der jaren zijn zijn sieraden een referentie geworden in het graveren van sieraden. Wil je een naam laten graveren? Een date? Initialen? Artemis past aan wat u wilt. Zij heeft de knowhow om uw ring op zilver of goud te graveren. Een gegraveerde ring is vaak symbolisch en vertegenwoordigt iets heel persoonlijks. Je hebt een uniek juweel dat op jou lijkt.

Als je een cadeau wilt doen aan een geliefde, is een gepersonaliseerde ring een origineel, persoonlijk en uniek idee. Graveren is een geweldige manier om een cadeau te personaliseren. Ze transformeert een eenvoudig juweel in een originele en unieke creatie. 

Uiteindelijk, na het raadplegen van onze ringmaatgids, weet u hoe u uw vingergrootte moet meten. Het enige dat u hoeft te doen, is een ring bestellen in onze online winkel die is aangepast aan uw hand. In ieder geval, als u moeilijkheden ondervindt of als u twijfelt over uw maatregel, blijven wij tot uw beschikking per e-mail of telefoon. 

Bouton de manchette Bruxelles

Al uw vragen over het meten van de maat voor een ring

Als je vragen hebt over de ringmaat van je dames of de ringmaat voor mannen, hebben we een faq gemaakt om ze te beantwoorden. Aarzel niet om het te raadplegen. 

Hoe weet je je ringmaat? Over het algemeen is het gelijk aan de waarde van je vingeromtrek. Deze waarde wordt uitgedrukt in millimeters. Als de omtrek van je vinger bijvoorbeeld 60 mm is, dan is je ringmaat 60. Om te leren hoe u de grootte van een ring kunt meten, kunt u onze verschillende methoden bekijken, waaronder onze maattabel waarmee u de binnenomtrek van uw vinger kunt omzetten in een ringmaat.

Er zijn verschillende tips over het meten van de maat voor een ring die je gemakkelijk thuis kunt maken. Als je al een ring hebt, kun je deze meten met een liniaal. Meet anders de omtrek van uw vinger met een meetinstrument en raadpleeg de maattabel.

De grootte van een vrouwenring of de grootte van een herenring is het gemiddelde tussen de grootte van het vingergewricht en die van de vingeromtrek. U kunt ook onze verschillende tips raadplegen om uw vingeromtrek te meten.

Art'emi biedt een virtuele ring om te weten hoe je je vingergrootte kunt meten. Het is heel simpel, leg je ring op de verschillende cirkels van de ring. Beweeg vervolgens je ring totdat de binnendiameter van je ring overeenkomt met de diameter van een cirkel. Zo krijg je het antwoord op je vraag.

Wikkel het meetlint om de vinger die de ring bij de belangrijkste falanx zal dragen. Pas op dat je niet te strak knijpt. Je hebt dan de diameter van je vinger. Nu u uw vingerdiameter kent, bekijkt u onze ringmodellen, u kunt ze zelfs laten graveren als u dat wilt.

Bel ons op: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 9u tot 18u