Welke oorbellen moet ik kiezen ?

Oorbellen zijn een manier om een outfit te verfraaien, een persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen of een gezicht op te fleuren. Ze zijn oneindig veelzijdig: vele vormen, kleuren, stijlen, maten zijn mogelijk .... Art'emi legt alles uit over de verschillende stijlen oorbellen, hoe ze te dragen en hoe ze te herkennen. Afhankelijk van het model dat u kiest, kunt u een casual, ontspannen, klassieke, assertieve, moderne of verfijnde stijl dragen.

Het ontdekken van de verschillende stijlen oorbellen

Oorstekers of chips

Dit zijn de meest gedragen en verkochte oorbellen op de markt. Het zijn ook de juwelen die gebruikt worden wanneer men pas gaatjes in de oren heeft laten zetten. Deze oorbellen geven het gevoel dat ze aan de oorlel worden "gezet". De oorstekers zijn discreet en gaan overal mee naar toe. Ze zijn heel gemakkelijk te combineren en kunnen worden aangepast aan uw stemming, uw smaak en uw wensen.

Gratis levering

Onze modetip : Studs zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en breedtes.... waarmee u van een delicate en discrete stijl naar een meer assertieve stijl kunt gaan. Er is iets voor elke prijs en elke wens! Dit zijn de oorbellen om aan te nemen voor een formele gebeurtenis, zoals een sollicitatiegesprek. Het zijn ook de oorbellen om te dragen als je een dun, langwerpig gezicht hebt.

Oorbellen

Dit geldt voor alle bungelende oorbellen, ongeacht het model, de lengte, de vorm of de kleur .... Van de eenvoudige kleine bungelende oorbel tot de lange sierveer, u kunt alles vinden! Zij zijn een soort oorbellen die uit de lel steken en daardoor beter zichtbaar zijn dan knopjes. Ze bieden een oneindige keuze aan stijlen.

Onze modetip : Dit type oorbel maakt het gezicht en het figuur slanker. Ze zijn daarom zeer geschikt voor ronde gezichten. Ze kunnen gedragen worden met los golvend haar of in een hoge knot. Ze zijn het perfecte element om een lange avondjurk op te leuken. Lange hangende krullen mogen echter niet worden gedragen door slanke en slanke vrouwen. 

Ontdek onze collectie oorbellen

Gratis gravure en levering

Creolen

Deze gespen zijn een van de meest bekende. Het zijn ringen van verschillende grootte, breed en zwaar. Creolen kunnen vierkant of rechthoekig zijn, of bewerkt (gehamerd, gegolfd, met steentjes...). Het is zeker een tijdloos paar. Afhankelijk van uw stijl en uw stemming, kunt u kleine hoepeloorbellen dragen voor een meer gedistingeerde look, of grotere modellen voor een meer modieuze en assertieve look.

Onze modetips : Ze zullen zeer gewaardeerd worden om formele en elegante outfits aan te kleden (huwelijk, verjaardag, cocktail...). Deze krullen zullen vrouwen met een vierkant, rechthoekig, rond of jongensachtig gezicht bekoren (op voorwaarde dat u de juiste grootte en vorm van de krul kiest. Vermijd ronde strikken voor ronde gezichten en vierkante strikken voor vierkante gezichten...). Pas echter op dat u geen grote halskettingen of armbanden draagt met al imposante gespen, om een slechte smaak te voorkomen.

De halve creolen

Deze lussen zijn vergelijkbaar met creolen, maar in tegenstelling tot hun tegenhangers sluiten zij niet volledig. Laat me het uitleggen, het zijn in feite "helften" van ringen. Bovendien zijn ze dunner en delicater dan de klassieke creolen, de halfcreolen zijn heel vaak meer bewerkt.

Onze modetip : Halfcremes zijn perfect voor gala's of avondevenementen. Ze zijn elegant en brengen een vleugje vrouwelijkheid en sensualiteit in uw outfit. Ze zijn elegant en brengen dat vleugje vrouwelijkheid en sensualiteit dat van u een femme fatale maakt. 

Denk aan het personaliseren van uw juwelen bij Art'emi

Artemi heeft een graveeratelier waar u uw ring kunt personaliseren. In de loop der jaren is haar juwelierszaak uitgegroeid tot een referentie in het graveren van juwelen. Wilt u een naam laten graveren? Een afspraakje? Initialen? Artemi kan alles personaliseren wat u maar wilt. Hij beschikt over de nodige knowhow om uw ring te graveren op zilver of goud. Een gegraveerde ring is vaak symbolisch en staat voor iets heel persoonlijks. U zult een uniek juweel hebben dat u weerspiegelt.

Als u een geliefde een cadeau wilt geven, is een gepersonaliseerde ring een origineel, persoonlijk en uniek idee. Graveren is een uitstekende manier om een geschenk een persoonlijk tintje te geven. Het verandert een eenvoudig juweel in een originele en unieke creatie. 

Gratis levering en gravure

Oorknopen

Meer dan een sieraad, het is een echt accessoire! Zij worden op twee plaatsen op het oor bevestigd, waarbij de twee bevestigingen meestal door een ketting met elkaar verbonden zijn. Het is een accessoire dat meestal op een verkeerde manier wordt gedragen. Het is inderdaad een elegant en zeer vrouwelijk sieraad, waarmee u uw stijl kunt laten gelden.

Onze modetip : deze gespen zullen in de smaak vallen bij vrouwen die op zoek zijn naar elegantie, maar vooral ook naar originaliteit. Ze sublimeren inderdaad de chique outfits, maar kunnen ook gedragen worden bij uw zwoele zomerjurken. Perfect voor festivals, ze zijn uw zomer bondgenoten. 

De verschillende oorbel sluitingen

Deze banden zorgen voor comfort en veiligheid.

Deze oorbellen zijn gemaakt voor degenen die geen gaatjes in hun oren hebben en de stap niet willen wagen. Ze hebben een treffende naam omdat ze eenvoudig, zonder pijn, op de oorlel worden vastgeklikt, als een kleine klem. Ze laten iedereen toe om een vleugje fantasie aan een outfit toe te voegen.

Dit zijn de meest bekende en gebruikte sluitingen. Met knopjes, bungelende oorbellen of creolen.... ze zijn overal! Bovendien is het de meest veilige sluiting, want hij bestaat uit een staafje dat erdoorheen gaat en een pushrod (of vlindersluiting), die over dit staafje schuift en past om de oorbel vast te houden.

Dit zijn de gemakkelijkste sluitingen om te gebruiken, omdat u gewoon de pin in het gat in de kwab steekt. Hoewel zeer praktisch, is het niet noodzakelijk het veiligst. Zorg ervoor dat u uw gespen goed vastmaakt om onaangename verrassingen aan het eind van de dag te voorkomen. Gelukkig zijn de gebruikte staven vaak lang om ze niet te verliezen.

Slapers zijn vergelijkbaar met haken met een extra bevestiging aan de achterkant. Haken worden hoofdzakelijk gebruikt voor langere lussen, en dwarsliggers voor kortere lussen. Dit type sluiting werd vroeger 's nachts gedragen, om te voorkomen dat het kwabgat zich zou sluiten, vandaar de naam slaper.

Onderhoud, tips, heren oorbellen: de lus is gesloten !

Oorbellen worden meestal geassocieerd met vrouwen. Er verschijnen echter steeds meer modellen voor mannen. Om zich te verzorgen en de eigen stijl te laten gelden, zijn oorbellen een onmisbaar accessoire geworden, ook voor deze heren.

Oorbellen zijn echter fragiele en delicate juwelen, die verzorgd en vooral onderhouden moeten worden. Allereerst wordt sterk afgeraden ze 's nachts te dragen, om ze niet te beschadigen of uzelf te verwonden. Ten slotte moet u ook de slotjes en pinnetjes regelmatig reinigen en ontsmetten met een beetje alcohol (één keer per maand zou ideaal zijn, maar ook als het een nieuw model is).

Nu u alles weet over de verschillende halskettingen, kunt u uw keuze maken uit de Art'emi halsketting collectie. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft! 

Bel ons op: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 9u tot 18u