Hoe kies je de juiste armband maat?

Gedragen door mannen en vrouwen, de armband was een beetje verwaarloosd ten gunste van oorbellen en ketting. De laatste jaren is dit juweel echter weer op de voorgrond getreden. Hier is een kleine gebruikershandleiding van de maattabel voor armband.

De grootte van de armband is een belangrijk element dat zorgvuldig moet worden gekozen, zodat de armband kan worden gedragen zonder het risico te lopen deze te verliezen of zonder ongemak. Een slechte maat armband zal vervelend zijn en je riskeert, als de laatste te groot is, om hem te verliezen.

Hieronder legt Artemi uit hoe u het best uw armbandmaat vindt.

Gratis gravure en levering

Onze armbandmaattabel voor vrouwen en onze armbandmaattabel voor mannen: vertrouw op Artemi, een ervaren juwelier

Om te weten hoe u uw armbandmaat voor dames of uw armbandmaat voor heren opmeet, geeft Artemi u enkele eenvoudige en betrouwbare tips. Zij is inderdaad al enkele jaren werkzaam op het gebied van juwelen. Zij heeft een echte knowhow verworven die van Art'emi een authentiek en geraffineerd juwelenmerk maakt.

Art'emi is ook een verhaal van passie. Vanaf haar vroegste jeugd tot de opening van haar atelier is zij altijd gefascineerd geweest door juwelen. Vandaag heeft ze er haar beroep van gemaakt. Ze ontwerpt volledig handgemaakte juwelen.

U vraagt zich af hoe u de maat van uw armband kunt weten. Dankzij zijn deskundigheid en ervaring heeft Artemi besloten verschillende gidsen op te stellen om u bij uw keuzes te helpen. Bijvoorbeeld, de maattabel voor oorbellen of de maattabel voor halskettingen. Maar in dit artikel vindt u een complete gids voor de armbandmaat, met eenvoudige tips om thuis te doen. 

Bovendien biedt de Art'emi online shop verschillende maten juwelen aan. De armbanden zijn, voor het grootste deel, verstelbaar en schaalbaar. Dus als je niet weet hoe je de maat van een armband moet opmeten, geen probleem. Deze armbandmaattabel voor vrouwen en armbandmaattabel voor mannen is voor jou.

  Gratis gravure

Hoe meet je je pols?

Er zijn verschillende manieren om de grootte van een armband te meten. Maar zorg er vooral voor dat dit artikel prominent op uw computer wordt weergegeven, voor het geval uw lieveling erop valt... toevallig!

De grootte van de pols staat voorop, zodat u de armband kunt kiezen die het beste bij u past. Om een pols te meten is er geen 36.000 oplossing. U hebt een meetlint of, als dat niet het gebeurt, een tekenreeks en een liniaal nodig.

  • Om te beginnen moet je om je pols gaan en ervoor zorgen dat je een vinger tussen je huid en de meter of snaar laat. Als u meet met een tekenreeks, rapporteert u de lengte van de benodigde draad op een liniaal om de lengte te kennen. Aan de andere kant, als je een armband wilt hebben met een losse slijtage, kun je 1 centimeter aan deze maat toevoegen. Aan de andere kant, als je een vrij ruime poort wilt, kun je tot twee centimeter meer gaan. Verder neem je het risico om een te losse armband te hebben en riskeer je deze te verliezen.
  • Dan, voor stijve armbanden (rushes), is het niet genoeg om de polsmaat te kennen. U moet ook de grootte van uw hand meten om ervoor te zorgen dat deze door de armband gaat.
  • Vergeet ook niet om naar uw juwelier te gaan, hij is het best geplaatst om u te helpen en het is vaak gratis.

Zoom in op standaard armband maten

Als je een geschenk aan een persoon moet doen, is het soms ingewikkeld om de maat van een pols te nemen zonder argwaan te wekken! Zodat u een idee krijgt van de standaard maten voor armbanden, hieronder geven wij u de standaard maten voor dames, heren en kinderen zodat u weet welke maat u moet kiezen.

Armbanden voor dames. De grootte van de polsen van vrouwen varieert afhankelijk van de morfologie van de persoon. Er kan echter als basis worden aangenomen dat de standaardmaat van een armband voor vrouwen ongeveer 19 cm is. Als je een volledige draagdoek wilt, kun je kiezen voor een armband van 20 centimeter.

Armbanden voor mannen. Armbanden voor mannen hebben een afmeting van ongeveer 20-21 cm lang. De kleinste maten kunnen 18,5 cm zijn en de grootste 23 cm. Het zal in dit paneel nodig zijn om de keuze van de lengte van de armband aan te passen aan de morfologie van de man aan wie je een geschenk wilt geven.

Armbanden voor kinderen. Pasgeboren, kind of adolescent, de grootte van polsen zal niet hetzelfde zijn. Voor pasgeborenen hebben de fijnproevers en armbanden die u zult vinden maten tussen 14 en 16 cm. Als je slim bent, ga je naar een model met ringen van bevestigingsmiddelen op verschillende niveaus, waardoor je de eerste levensjaren een evoluerende armband kunt hebben. Wat betreft armbanden voor kinderen / tieners, deze hebben een grootte tussen de 16 en 18 centimeter. Ook hier kunt u kiezen voor een sluiting met twee ringen om de armband aan te passen aan de ontwikkeling van het kind.

Gratis gravure

Dus, als je het hebt begrepen, is het kiezen van een armband met verschillende bevestigingsmiddelen (schaalbaar) het juiste plan!

Een maat die in de loop van de tijd verandert: je armband past zich aan je evoluties aan

De jaren gaan voorbij en onze morfologieën evolueren in verschillende richtingen. Of we nu aankomen of afvallen, sieraden blijven en het is mogelijk om het met ons te laten evolueren. Vergroting en/of reductie van armbanden is mogelijk dankzij de knowhow van art'emi. Aarzel niet om de Brusselse juwelierszaak de sieraden toe te vertrouwen die u met u wilt zien evolueren. Wij kunnen u aangepaste oplossingen bieden zodat u uw sieraden elke dag kunt dragen.

Denk aan het personaliseren van uw armband bij Art'emi

Artemi heeft een graveeratelier waar u uw armband kunt personaliseren. In de loop der jaren is haar juwelierszaak uitgegroeid tot een referentie in het graveren van juwelen. Wilt u een naam laten graveren? Een afspraakje? Initialen? Artemi kan alles personaliseren wat u maar wilt. Op onze site vindt u verschillende soorten personaliseerbare juwelen: ringen, oorbellen, armbanden, halskettingen, sleutelhangers, armbanden, hangers, ringen, maar ook manchetknopen, dasspelden en collar stays. Artemi heeft de nodige knowhow om uw armband te graveren op zilver of goud. Een gegraveerde armband is vaak symbolisch en staat voor iets heel persoonlijks. U zult een uniek juweel hebben dat uw persoonlijkheid weerspiegelt.

Als u een geliefde een geschenk wilt geven, is een gepersonaliseerde armband een origineel, persoonlijk en uniek idee. Graveren is een uitstekende manier om een geschenk een persoonlijk tintje te geven. Het verandert een eenvoudig juweel in een originele en unieke creatie. 

Ten slotte, na het raadplegen van onze armband maat gids, weet u hoe u uw polsmaat moet meten. Het enige wat u hoeft te doen, is in onze online shop een armband bestellen die om uw pols past. In elk geval, indien u moeilijkheden ondervindt of twijfels hebt over uw meting, blijven wij tot uw beschikking per e-mail of per telefoon. 

Bouton de manchette Bruxelles

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09u tot 18u