Katoen in Art'emi's werk

Katoen is HET materiaal dat in ons dagelijks leven wordt gebruikt. Het is heel eenvoudig, het is overal... zelfs in juwelen! Zeer licht en gemakkelijk te dragen, het is een aangename en vervormbare stof. Wees niet verlegen, we vertellen je er alles over! 

De juwelier Artemi maakt veel van haar creaties met een combinatie van katoen en massief zilver. In onze collectie vindt u verschillende armbanden die van deze grondstoffen zijn gemaakt. Katoen is nu een onmisbaar materiaal geworden voor de vervaardiging van allerlei modeaccessoires.

Gratis levering overal in België

  - Zo is er de macramé-armband voor dames, heren en kinderen in verschillende kleuren. Er is ook een variant van deze armband met parels.

  - U vindt er ook de juweel druppel of curb ketting voor de hele familie. Weer in verschillende kleuren.

  - Er bestaan ook andere versies, met een schelp, een zeepaardje, een octopus om al uw zomerse looks te verfraaien. 

  Zijn geschiedenis en oorsprong

  Katoen is een natuurlijke plantaardige vezel die de zaden van de katoenplant omgeeft. Het is wereldwijd het meest gebruikte materiaal in de textielindustrie. Katoenvezel wordt verwerkt tot garen om er stof van te maken. Het wordt gebruikt in kleding, meubelen, auto's, juwelen, enz.

  Het gebruik van katoen gaat duizenden jaren terug. De Egyptenaren gebruikten het al in 12.000 v. Chr. Vanaf de 15e eeuw werd het in Europa belangrijk, vooral in Barcelona, Brugge en Gent. Daarna ontwikkelde het zich in Amerika, met zijn talrijke plantages. Het was in 1764 dat de eerste spinmachine verscheen. Het zou een revolutie in de industrie teweegbrengen. Tenslotte vond Joseph Jacquard aan het begin van de 19e eeuw het beroemde automatische weefgetouw uit dat wij allemaal kennen.

  Verzending binnen 24u - 48u

  Het katoen voordat het in onze werkplaats aankomt

  Dit materiaal wordt gecreëerd in de vorm van een overblijvende plant die tot tien meter kan groeien en meer dan tien jaar kan leven. De grote bloemen die aan de katoenplant groeien, brengen capsulevormige vruchten voort. Elke capsule bevat ongeveer 30 zaden, die verdeeld zijn over 4 tot 5 compartimenten. Als ze rijp zijn, gaan deze capsules open en komen de zaden vrij, die in een wattenbolletje worden gewikkeld. Dan volgt de inzamelingsfase, die manueel of mechanisch kan zijn, om de katoenen capsules naar een fabriek te brengen.

  Eerst worden de bollen geschud om onzuiverheden zoals bladeren en stengels te verwijderen. Daarna volgt het egreneringsproces waarbij de katoenvezel van het zaad wordt gescheiden. Ten slotte wordt het katoen gereinigd om de resterende kleine onzuiverheden te verwijderen. De vezels worden vervolgens samengeperst tot balen katoen van enkele honderden kilo's, die naar de textielfabrieken gaan die de katoenen stoffen produceren.

  De kenmerken, verzorging en betekenis van katoen

  Katoen is een materiaal dat vele voordelen heeft. Ten eerste heeft het een indrukwekkend absorptievermogen. Het kan tot 8,5% van zijn gewicht aan water absorberen. Ten tweede heeft het ook isolerende eigenschappen, die ons beschermen tegen de kou buiten en onze lichaamswarmte binnenhouden. En last but not least, het is hittebestendig! Je hoeft je geen zorgen te maken over je katoenen armband. Zoals u hebt gelezen, is het een zeer bestendige stof die u zal vergezellen wat u ook doet.

  Wat onderhoud betreft, is het een stof die in de wasmachine kan worden gewassen. Wij raden u echter af om uw set in de wasmachine te doen, omdat zilveren hangers of hangers met een halfedelsteen zoals parelmoer beschadigd kunnen worden.

  Aarzel niet om een beroep te doen op onze mooie katoenen creaties om uw katoenen huwelijksverjaardag te vieren. Koester uw geliefde, kies Art'emi juwelen.

  Gratis levering en verzending

  Zie voorbeelden van onze katoenen juwelen

  Gratis levering overal in België

  Aarzel niet om de andere materialen te komen ontdekken die door de Art'emi winkel worden aangeboden. U vindt er hout, leder, polyester maar ook edele metalen zoals zilver, goud of vermeil. Bovendien biedt het atelier vele stukken aan die bezet zijn met edelstenen, zoals toermalijn, rozenkwarts, turkoois, koraal, zwarte agaat en parelmoer. In onze juwelencollectie vindt u ringen, armbanden, oorbellen, halskettingen, kettingen, accessoires en nog veel meer om uw outfits voor alle gelegenheden te verfraaien. Originele juwelen voor een bohemien look, kom en ontdek onze nieuwigheden voor dames of voor heren.

  De nieuwigheid van de winkel, die verschilt van andere juweliers, is het feit dat hij een blog aanbiedt met veel tips en artikelen voor vrouwen en mannen die u veel cadeau-ideeën kunnen geven. De juwelencollecties van Art'emi zijn zo geraffineerd dat u zeker het perfecte geschenk voor uw familie of vrienden zult vinden. Op onze blog vindt u tips over hoe u er goed en vrouwelijk uit kunt zien op uw feestjes. U vindt er ook tal van ideeën om juwelen een persoonlijk tintje te geven. Een gegraveerd geschenk is een persoonlijk en origineel geschenk dat de harten van uw dierbaren zal verwarmen. Dus kom en ontdek op onze blog de ideeën van graveren voor elk evenement.

  Bel ons op : +32 496 71 08 40

  Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u