Katoen binnen de prestaties van art'emi

Katoen is het materiaal dat in ons dagelijks leven wordt gebruikt. Het is heel eenvoudig, we vinden het overal ... en zelfs in de sieraden! Zeer licht en makkelijk te dragen, het is een mooie en kneedbare stof. Wees niet verlegen, we vertellen je alles over hem!

Zijn geschiedenis en oorsprong

Katoen is een natuurlijke plantenvezel die de zaden van de katoenboom omringt. Het is het meest gebruikte materiaal ter wereld in de textielindustrie. De katoenvezel wordt omgezet in garen, zodat het kan worden gemaakt van stof. Het wordt gebruikt in kleding, meubels, auto's, sieraden...

Het gebruik van katoen gaat duizenden jaren terug. De Egyptenaren gebruikten het al meer dan 12.000 voor Christus. Het was uit de 15e eeuw op weg naar Europa, met name in Barcelona, Brugge en Gent. Het ontwikkelde zich later in Amerika, met zijn vele plantages. Het is 1764 dat de eerste draaiende machine verschijnt. Het zal een revolutie teweegbrengen in de industrie. Tenslotte, aan het begin van de 19e eeuw, vond Joseph Jacquard het beroemde automatische weefgetouw uit dat we allemaal kennen.

De bijzonderheden, het onderhoud en de betekenissen van katoen

Katoen is een materiaal met vele voordelen. Ten eerste, het heeft een vrij indrukwekkende absorptie kracht. Sterker nog, het kan absorberen tot 8,5% van zijn gewicht in water. Ten tweede, het heeft ook een isolerende kracht, die ons beschermt tegen de buitenkant koud en behoudt de warmte van ons lichaam binnen. En tenslotte kan het bestand zijn tegen de hitte! Geen zorgen over je katoenen armband. Zoals je misschien hebt gelezen, is het een zeer sterke stof die je zal vergezellen, ongeacht wat je doet.

Wat betreft het onderhoud, het is een stof die kan gebeuren in de wasmachine. Wij raden u echter niet aan om uw sieraden in de machine te doen, omdat de parelmoer of zilveren hangers beschadigd kunnen raken.

Aarzel niet om zich te wenden tot onze mooie katoen creaties om uw katoen bruiloft te vieren, of voor uw 1 jaar bruiloft. Koester het wezen waar je om geeft, kies voor art'emi sieraden.