Parelmoer geëerd door art'emi

Ah de goede oester... Na het eten, neem de tijd om het interieur van zijn huis te bewonderen! Blauwe, parelmoerroze lijn de shell... toch is het niet pigmenten of kleurstoffen die deze kleuren te geven. Inderdaad, parelmoer is een natuurlijk organisch fenomeen (niet een mineraal zoals men zou denken). Zeer hard, het is afgezet in dunne gelaagde lagen die de binnenkant van de shell te dekken. Het is de oester zelf die deze lagen van aragoniet afscheidt.

De parelmoer, een fijne steen in de kleur van de regenboog

Het woord "parelmoer" komt van het Arabische woord "naqqarah." In het Engels werd het genoemd naar koningin Elizabeth I gaf het zijn naam van "Mother-of-Pearl".

Ten slotte is parelmoer de binnenlaag, met iriserende reflecties (regenboog), van bepaalde schelpen van weekdieren zoals oesters en abalone. Biosynthesized door de mantel en bestaat uit aragoniet kristallen gebonden door een eiwit genaamd conchyoline. Het zijn de dunne lagen van aragoniet die het iridescence-effect veroorzaken, deze mooie reflecties van parelmoer die veranderen afhankelijk van de observatiehoek.

Bovendien, de melkachtige kleur en de uitzonderlijke iriserende reflecties van parelmoer maakte het zeer snel erg populair in het maken van sieraden, maar ook knoppen, muziekinstrumenten (veel vioolbouwers gebruiken om de instrumenten aan te passen. Hoewel duur, het resultaat is vaak erg mooi en transformeert het instrument in een echt kunstwerk), en andere decoratieve of mode-objecten.

Tot slot voor de Grieken, deze steen is een symbool van liefde, en ze boden hun geliefde een juweel in bewerkte parelmoer. Katholieken houden er ook van omdat het zuiverheid en zoetheid symboliseert. Bovendien gebruiken ze het om beeltenissen van de Maagd of rozenkransen te maken. Voor Polynesiërs, moeder-van-parel wordt beschouwd als de mariene weerspiegeling van goddelijkheid, "de glimlach van de goden" ...

Een verrassend huwelijk tussen de witheid van de steen en de schittering van het metaal

Bijvoorbeeld, in lithotherapie, moeder-van-parel, door zijn melkachtige kleur, zou hebben moederlijke en beschermende deugden. Het zou voorzichtig beschermen tegen agressie van de buitenwereld en brengen rust en sereniteit. Op deze manier zou het beschermen tegen slechte invloeden en zeer veilig zijn.

Parelmoer is biologisch en daardoor zeer gevoelig voor uw omgeving. Het reinigt met lauw water, zeep en een zachte borstel om vuil te verwijderen. Wat kan er eenvoudiger? Je hoeft niet naar Perpète-lès-Oies om een magisch product te krijgen, alles ligt in je badkamer. Haal je borstels eruit, alsjeblieft. De overgrote meerderheid van de parelmoer sieraden is zilver of wit goud, maar een paar, in geel goud, bieden een verrassend huwelijk tussen de pure witheid van parelmoer en de warme schittering van het metaal.

Parelmoer is een materiaal dat we herkennen en liefhebben voor zijn iriserende reflecties.