Parelmoer geëerd door Art'emi

Ah de goede oester... na het eten, neem de tijd om de binnenkant van zijn huis te bewonderen! Blauwe en roze parels omzomen de schelp... maar het zijn geen pigmenten of kleurstoffen die deze kleuren en schakeringen geven. Parelmoer is in feite een natuurlijk organisch verschijnsel (en geen mineraal zoals men zou denken). Het is zeer hard en wordt afgezet in dunne boven elkaar liggende lagen die de binnenkant van de schelp bedekken. Het is de oester zelf die deze lagen van aragoniet afscheidt.

Parelmoer is een materiaal dat wij herkennen en liefhebben om zijn iriserende reflecties. Zeer elegant en geraffineerd, het is een fijne steen die wij graag op een juweel dragen. Het zachte aspect ervan geeft u zelfvertrouwen en onthult uw vrouwelijkheid. De tinten van deze kostbare steen zullen ring, armband, oorbellen of zelfs halsketting sublimeren.

Aarzel niet om onze sublieme parelmoeren juwelen te komen ontdekken.

Parelmoer, een fijne steen in de kleur van de regenboog

Het woord " parelmoer " komt uit het Arabische " naqqara ". In het Engels werd het genoemd nadat koningin Elizabeth I het zijn naam " Parelmoer " gaf.

Ten slotte is parelmoer  de binnenbekleding, met iriserende (regenboog) reflecties , van bepaalde weekdierschelpen zoals oesters en abalone. Biosynthetiseerd door de mantel en samengesteld uit aragonietkristallen  gebonden door een eiwit genaamd conchyolin. Het zijn de dunne lagen aragoniet die het iriserend effect veroorzaken, deze mooie reflecties van parelmoer die veranderen afhankelijk van de waarnemingshoek.

Bovendien maakten de melkachtige kleur en deiriserende, uitzonderlijke elementen van parelmoer het al snel erg populair bij de vervaardiging van sieraden, maar ook knopen, muziekinstrumenten (veel gitaarbouwers gebruiken het om instrumenten te personaliseren. Hoewel duur, is het resultaat vaak erg mooi en transformeert het instrument in een echt kunstwerk) en andere decoratieve of mode-objecten.

Ten slotte is deze steen voor de Grieken een symbool van liefde en boden ze hun geliefde een juweel aan in bewerkt parelmoer. Katholieken houden er ook van, omdat het zuiverheid en zachtheid symboliseert. Bovendien gebruiken ze het om beeltenissen van de Maagd of rozenkransen te maken. Voor Polynesiërs wordt parelmoer beschouwd als de mariene weerspiegeling van goddelijkheid, " de glimlach van de goden "...

Ontdek de parelmoeren sieraden vanArt'emi !

Gratis verzending in heel België

De voordelen en verzorging van deze edelstenen

In de lithotherapie zou paarlemoer, vanwege zijn melkachtige kleur, moederlijke en beschermende eigenschappen bezitten. Het beschermt op zachte wijze tegen de agressies van de externe omgeving en brengt rust en sereniteit. Zo zou het beschermen tegen slechte invloeden en zeer geruststellend zijn.

Parelmoer is organisch, en dus zeer gevoelig voor uw omgeving. Het kan worden schoongemaakt met warm water, zeep en een zachte borstel om sporen van vuil te verwijderen. Wat kan er eenvoudiger zijn? Je hoeft niet naar Perpète-lès-Oies om een magisch product te halen, alles is in je badkamer. Teken je penselen, alsjeblieft.

Een verrassende combinatie van witte steen en glanzend metaal

De overgrote meerderheid van parelmoeren juwelen is vervaardigd uit zilver of witgoud, maar enkele juwelen in geelgoud bieden een verrassende combinatie van het zuivere wit van het parelmoer en de warme glans van het metaal. De juwelierszaak biedt verschillende edele metalen aan om deze creaties te maken. Deze zijn gemaakt van massief zilver, vermeil, goud en roségoud. Het is dankzij deze kwaliteitsmaterialen dat wij de hardheid en de levensduur van onze juwelen kunnen garanderen.

Als u niet zeker weet of paarlemoer iets voor u is, raden wij u aan om ons blad over halfedelstenen eens nader te bekijken om uw geluk te vinden. Er zijn vele mogelijkheden, zoals turkoois, rozenkwarts, zwarte agaat en toermalijn. Dankzij de prachtige collectie juwelen bezet met edelstenen van Art'emi juweliers, zult u ongetwijfeld het juweel van uw dromen ontdekken.

Als u op zoek bent naar een juwelen graveer atelier in Brussel, welkom bij Art'emi. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan unieke en originele creaties, maar ook de mogelijkheid om uw juwelen te personaliseren. Dankzij ons graveeratelier in Brussel kunt u in slechts 24 uur een naam, een datum, een tekening of een tekst op uw juweel graveren.

Om een gravure te maken op uw zegelring, uw ring, uw kettingarmband of uw horloge, beschikt onze juwelierszaak in Brussel over de nodige ervaring en knowhow. Van gepersonaliseerde gravures op zilver tot gravures op steen of metaal: wij zijn in staat om alle soorten juwelen te graveren.

Bouton de manchette Bruxelles

Graveer uw juwelen maar ook uw persoonlijke voorwerpen!

Naast juwelen biedt onze graveerderij in Brussel u ook de mogelijkheid om uw persoonlijke voorwerpen te personaliseren: wij verzorgen de gravure op sleutelhangers en tags in Brussel. Elk voorwerp verdient het immers om tot een unieke en originele creatie te worden omgevormd. 

Ons graveeratelier in Brussel combineert professionalisme, knowhow en precisie om u het juweel te bieden waar u altijd al van gedroomd hebt. Het is onze wens u creaties aan te bieden die anders zijn dan die u misschien in het verleden hebt gekocht. Dit brengt ons ertoe u handgemaakte, originele en creatieve juwelen aan te bieden, gemaakt met een opmerkelijke techniciteit.

Bij Art'emi willen we elk juweel dat we aanbieden tot leven brengen: graveren is een van de manieren waarop we dat doen. 

Gratis levering in heel België

Ontdek onze hele reeks aanpasbare juwelen

Gratis gravure

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09u tot 18u