Roze kwarts in de creaties van art'emi

De kleur van kwarts komt in een breed scala van tinten, variërend van lichtroze tot donkerroze. Bovendien kunnen perzik- of oranjekleurige reflecties worden waargenomen, afhankelijk van het type metalen dat deel uitmaken van de steen. Hoe dieper de kleur, hoe waardevoller het kwarts zal zijn.

Kwarts is een van de meest voorkomende mineralen op aarde, het bestaat in verschillende kleuren.

Oorsprong en legenden van roze kwarts

De naam kristal komt uit de Griekse krystallos (te verwijzen naar de steen kwarts), wat betekent ijs. Deze naam is hem gegeven omdat het lijkt op het en het kan koud blijven in de hitte langer dan glas. Roze kwarts maakt uiteraard deel uit van deze zeer grote kwartsfamilie. Wat onderscheidt het van zijn vele neven is de aanwezigheid in de steen van sporen van specifieke spoorelementen (mineraal zout noodzakelijk voor het leven van een organisme) dat het zijn mooie roze kleur geeft. Inderdaad, de verschillende leden van de familie aanpassen elkaar door de aanwezigheid van sporen van lithium, aluminium, ijzer, boor, calcium, magnesium, calcium, titanium en / of rubidium. Dat is genoeg om veel kleurencombinaties te maken!

Griekse mythologie schrijft het ontstaan van steen toe aan de ongelukkige liefdes van Aphrodite en Adonis. Het roze kwarts wordt gezegd dat de vrucht van het gemengde en gekristalliseerde bloed van de godin en de sterveling. Bovendien, volgens Maya legende, een van de beroemde 13 kristallen schedels is gemaakt van roze kwarts. Samen zouden ze grote geheimen van het universum onthullen... Voor nu, zijn ze verdeeld in verschillende musea over de hele wereld ... Wat zou er gebeuren als ze herenigd zouden worden? Zullen de eenhoorns terug op aarde zijn?

Kwarts in het dagelijks leven

In lithotherapie (het is een therapeutische methode om zichzelf te behandelen met kristallen), wordt het beschouwd als de steen van het hart, liefde en vrede. Zo, door zijn deugden, verspreidt het zijn zachtheid in ons en in onze interacties met anderen. Gerookt kwarts, aan de andere kant, is een verscheidenheid van kwarts dat zijn kleur te danken heeft aan de aluminium zouten die het bevat. Beschouwd als de steen van de verantwoordelijkheid en heroriëntering, zou het kalmeren de te sterke emoties die de gedachte verwarren.

Tot slot, zoals je misschien al geraden, roze kwarts is de steen van de liefde bij uitstek. Het verspreidt zijn golven van zoetheid en tederheid en geeft ons het gevoel van rollen in cocon. Daarom gebruikt Art'émi het voor zijn sieraden creaties en vooral roze kwartsringen! Hoe dan ook, de mooiste roze kwarts hebben een zachte en uniforme kleur.