De grote kwartsfamilie

Kwarts is een van de meest voorkomende mineralen op aarde, het bestaat in verschillende kleuren :

  • Kleurloos : Bergkristal
  • Paars : Amethist. Tot de 18e eeuw werd het beschouwd als een edelsteen op dezelfde manier als       diamant, robijn, smaragd of saffier.
  • Geel : Citrien
  • Groen : Prasioliet. De kleur wordt vaak verkregen door warmtebehandeling van een amethist.
  • Bruin : Rookkwarts
  • Zwart : Morion
  • Tweekleurig, geel en paars : Ametrine. De mooiste en populairste zijn die van Bolivia.
  • Tot slot de rozenkwarts die de juwelen van de ontwerper Artemi vormt.

Ametrine uit Bolivia

Oorsprong en legendes van rozenkwarts

De naam kristal komt van het Griekse krystallos (om de steenkwarts aan te duiden), wat ijs betekent. Deze naam komt van het feit dat het erop lijkt en langer koud kan blijven in de hitte dan glas. Rozenkwarts maakt uiteraard deel uit van deze zeer grote familie van kwarts. Wat het onderscheidt van zijn vele neven en nichten is de aanwezigheid in de steen van sporen van specifieke sporenelementen (mineraal zout dat nodig is voor het leven van een organisme) waardoor het zijn prachtige roze kleur krijgt. Inderdaad, de verschillende leden van de familie personaliseren elkaar door de aanwezigheid van sporen van lithium, aluminium, ijzer, boor, calcium, magnesium, calcium, titanium en / of rubidium. Dat is genoeg om veel kleurencombinaties te maken! 

De Griekse  mythologie zou het ontstaan van de steen toeschrijven aan de ongelukkige liefdes van Aphrodite en Adonis. Rozenkwarts zou de vrucht zijn van het gemengde en gekristalliseerde bloed van de godin en de sterveling. Bovendien, als we de Maya-legende geloven, zou een van de beroemde 13 kristallen schedels kunnen worden ontworpen van rozenkwarts. Samen zouden ze grote geheimen van het universum onthullen... Voorlopig worden ze verspreid in verschillende musea over de hele wereld... Wat zou er gebeuren als ze herenigd zouden worden? Zullen eenhoorns terug op aarde zijn ?

Ontdek rozenkwarts sieraden van Art'emi !

Gratis verzending in heel België

Rozenkwarts in Art'emi creaties

De kleur van rozenkwarts komt in een vrij breed scala aan tinten van lichtroze tot donkerroze. Bovendien kunnen perzik- of sinaasappelreflecties worden waargenomen, afhankelijk van het type metalen waaruit de steen bestaat. Hoe dieper de kleur, hoe waardevoller het kwarts zal zijn.

Kwarts in het dagelijks leven

In lithotherapie (het is een therapeutische methode die bestaat uit het genezen van zichzelf door middel van kristallen), wordt het beschouwd als de steen van het hart, liefde en vrede. Zo verspreidt het door zijn deugden zijn zoetheid in ons en in onze interacties met anderen. Aan de andere kant is rookkwarts daarentegen een verscheidenheid aan kwarts die zijn kleur dankt aan de aluminiumzouten die het bevat. Beschouwd als de steen van verantwoordelijkheid en heroriëntatie, zou het de te sterke emoties kalmeren die de gedachte verwarren.

Ten slotte, zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is rozenkwarts de steen van de liefde bij uitstek. Het verspreidt zijn golven van zachtheid en tederheid en geeft ons het gevoel in een cocon te rollen. Dit is de reden waarom Art'émi het gebruikt voor zijn sieraden creaties en vooral  rozenkwarts ringen! Hoe dan ook, de mooiste rozenkwarts heeft een zachte en uniforme kleur.

Als u op zoek bent naar een juwelen graveer atelier in Brussel, welkom bij Art'emi. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan unieke en originele creaties, maar ook de mogelijkheid om uw juwelen te personaliseren. Dankzij ons graveeratelier in Brussel kunt u in slechts 24 uur een naam, een datum, een tekening of een tekst op uw juweel graveren.

Om een gravure te maken op uw zegelring, uw ring, uw kettingarmband of uw horloge, beschikt onze juwelierszaak in Brussel over de nodige ervaring en knowhow. Van gepersonaliseerde gravures op zilver tot gravures op steen of metaal: wij zijn in staat om alle soorten juwelen te graveren.

Bouton de manchette Bruxelles

Graveren om uw juwelen te personaliseren

Het personaliseren van een sieraad is een geweldige manier om uw armband, armband of medaille uniek te maken. 

Door te kiezen voor gravure, kiest u voor originaliteit. Bovendien zijn gegraveerde juwelen vaak symbolisch. Afhankelijk van de boodschap die u erop schrijft, zal uw juweel een zeer sterke sentimentele waarde hebben. 

Zo zal uw juweel niet alleen esthetisch verfijnd zijn, maar ook een unieke boodschap uitdragen. Daarom zijn gegraveerde juwelen zo'n speciaal geschenk.

Indien u dat wenst, kunnen wij u adviseren over de ideale gravure voor uw juweel. Afhankelijk van het materiaal, de vorm, het type juweel en de betekenis die u aan uw gegraveerde juweel wilt geven, geven wij u ideeën voor gravures voor een vrouwensieraad, een mannensieraad of bijvoorbeeld voor een cadeau aan uw partner. 

Toch bent u de enige die beslist: wij maken de gravure die u wenst. Bij Art'emi, willen we een juweel maken dat op u lijkt.

Bouton de manchette Bruxelles

Ontdek onze hele reeks aanpasbare juwelen

Gratis gravure

Bel ons op: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u