Halfedelstenen in Art'emi sieraden

Onze ontwerpster besteedt veel zorg aan de keuze van haar materialen. Daarom maakt ze veel van haar juwelen van halfedelstenen. Onze versieringen zijn daarom even schitterend als resistent. Via deze pagina krijgt u de mogelijkheid om de omvang van de stenen die in onze juwelier worden aangeboden te ontdekken en zo uw geluk te vinden.

Gratis graveren en bezorgen in heel België

Een edelsteen is een fijne, kostbare of siersteen.

Ruwe steen gescheurd van de aarde door de mijnwerker, een edelsteen wordt vaak gesneden door de lapidaire om uiteindelijk op een ringoorbel of een ander sieradenornament te worden gemonteerd. Het kan natuurlijk, bewerkt of kunstmatig gemaakt zijn (synthetische steen).

Weinig edelstenen zijn perfect zuiver. De meeste bevatten vreemde voorwerpen of hebben verschillende kristallisatie-ongelukken. Deze ongevallen worden beschouwd als insluitsels, die niet als "defecten" moeten worden beschreven, omdat hun aanwezigheid niet noodzakelijkerwijs leidt tot een afschrijving van de edelsteen.

De opgenomen mineralen kunnen ouder zijn dan het, en zijn gewoon opgenomen tijdens de groei. Ze kunnen ook tegelijkertijd met het gastheerkristal zijn gevormd. Die, als gevolg van een snellere groei, ze in zijn massa opnam. Daarnaast zijn er insluitsels die recenter zijn dan het gastheerkristal: ze zijn afkomstig van vloeistoffen die door scheuren in het kristal zijn binnengedrongen.

Gratis verzending in heel België

De insluitsels van halfedelstenen

Insluitsels volgen strikte wetten en kunnen informatie verstrekken. Wat betreft de vorming en soorten afzetting van edelstenen, fijn of sierlijk.

Dit zijn identificerende kenmerken: elke edelsteen bevat zijn eigen insluitsels. Insluitsels komen relatief vaak voor in mineralen; ze zijn ofwel van dezelfde soort (bv. opname van diamant in diamant) of vreemd (bv. opname van goud in kwarts). Hoe klein ze ook zijn, insluitsels kunnen waardevolle inzichten bieden in de vorming van het omringende kristal, het 'gastheerkristal' genoemd.

Hulp nodig Neem contact met ons op

Bel ons op: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u