De Zwarte Agaat

Agate is een half-kostbare steen met grijze tinten, zacht paars blauw, met tinten geel en bruin. Ontspan en laat je betoveren door de strepen van deze prachtige steen, we zullen zijn geschiedenis tellen ...

Zijn geschiedenis en zijn specifieke kenmerken

Agate is een verscheidenheid aan kwarts. Het is een transparante steen met doorschijnende, glazige uitstraling. Het wordt gevormd in vulkanische gebieden, uit silica, water en verschillende mineralen (mangaanoxiden, ijzer, enz.). De soort komt voor in de zuidelijke regio's Brazilië, Uruguay en Mont-Lyall, Quebec. Het is een oude vulkaan waarvan de gekoelde lava maakt de vorming van agaat.

Na het theoretische deel op agaat, nemen we je nu mee om de mythen en legendes te ontdekken. De agaat dankt zijn naam aan de Akhatês rivier (nu Dirillo), in Sicilië, waar steen in overvloed te vinden is. Het was de Griekse filosoof Theophraste die het zo noemde. De kleuren maakten het al in de Hoge Oudheid tot een gewaardeerde steen. Het werd gebruikt om sieraden te maken (die niet veel is veranderd), het diende ook als siersteen voor vazen, culturele voorwerpen... Ten slotte wordt ze geassocieerd met Ceridwen, godin van vruchtbaarheid en dood onder de Kelten. In de Middeleeuwen werden agaats geknoopt op ossenhoorns om een goede oogst te verkrijgen. Deze rots is vaak in verband gebracht met de natuur, het bevorderen van plantengroei, bescherming tegen slangenbeten, insectenbeten of schorpioenen.

Agaat op een dagelijkse basis: verenigingen, betekenissen en onderhoud

In sieraden, zwarte agaat wordt heel vaak geassocieerd met zilver. De zachte schittering van zilver versterkt het hele spectrum van de kleuren van de steen. De gekleurde strepen vallen meer op. De zwarte agaat is ook een gemakkelijk getrimde steen. Het kan daarom worden gevonden in verschillende vormen rond weelderige juwelen.

Wat betreft zijn interview, niets kan eenvoudiger, dat verzeker ik je! Het is waar dat we vaak niet weten hoe we voor stenen moeten zorgen, dus vertellen we je alles voor optimaal onderhoud! Het recept is water en afwasmiddel. Is dat alles? Nou, ja!

De zwarte agaat is ook een beschermende steen tegen kleine dagelijkse kwalen en problemen. Het heeft een reputatie voor het bevorderen van de balans van lichaam en geest, het vermijden van vallen en energie blokkades. Het zou bloed- en huidproblemen verminderen en de gezondheid van de longen behouden. Deze steen wordt geassocieerd met de tweede chakra, gekoppeld aan seksuele energie, menselijke relaties en creativiteit.

De zwarte agaat komt niet overeen met specifieke astrologische tekens. Toch is het de representatieve steen van de planeet Mercurius en de god van de geneeskunde Esculape. De groene tint is gekoppeld aan het teken van Taurus en Waterman, het geel aan de Leeuw, de rode greep op de Weegschaal, het blauwe vasthouden aan vissen. In de Chinese astrologie, agates behoren tot de liefde stenen die worden verondersteld om sentimentele leven te bevorderen.

Ontdek Art'emi's zwarte agaat sieraden!