Het zilver dat in de creaties vanart'emi wordt gesublimeerd

zilver is gebruikt voor duizenden jaren in verschillende beschavingen voor ornamenten, gebruiksvoorwerpen, geneeskunde, handel en het monetaire systeem. Echter, het heeft altijd gehouden de tweede plaats achter goud, zeldzamer en fascinerender voor zijn kleur en zijn helderheid dicht bij de zon.

Herkomst en geboorte van zilver

Het woord zilver zou afkomstig zijn van het Latijnse argentum en betekenen "wit, glanzend." Puur zilver moet per definitie 99 tot 100% zilver bevatten. Maar op het gebied van sieraden is dit niet mogelijk, omdat deze te zacht is. Dit is de reden waarom een of meer andere legering metalen worden toegevoegd om het moeilijker te maken, koper vaker wel dan niet. Voor onze art'emi sieraden, gebruiken we meestal "925 zilver". Deze naam betekent gewoon dat het juweel is opgebouwd uit echt zilver in tegenstelling tot een zilveren beplating. Het bestaat voor 92,5% puur zilver en 7,5% uit koper.

Op elk juweel in goud, zilver en platina moet een punch. Dit is een merk aangebracht door de juwelier bij het maken van een juweel. De 925 punch is de meest voorkomende. Het betekent dat uw juweel een hoge concentratie zilver of 925g voor 1kg zilver heeft.

zilver wordt al lang beschouwd als een edelmetaal. De maan is om zilver wat goud is voor de zon. Tot het 3e millennium leek het meer waarde te hebben dan goud, dat vaker in de nuggetstaat was. In zijn zuiverste vorm, het is de witste van metalen, het geeft 97% van zijn licht. Vroeg in de geschiedenis, goud werd geassocieerd met de zon en zilver werd zijn tegenhanger, de maan. Het wordt daarom zeer vaak gesymboliseerd door een halve maan. Deze zilver-maan relatie maakt dit metaal het vrouwelijke symbool van zachtheid, zuiverheid, kou, vruchtbaarheid... zilver was daarom het symbool van vele godinnen gerelateerd aan de maan, zoals Artemis voor de Grieken, Isis voor de Egyptenaren, Auchimalgen voor Chilenen ...

Een veelzijdig metaal

Maar we vinden dit metaal niet zo veel in sieraden. Ongeveer 70% van deze wereld productie wordt gebruikt in de productie van zilver, een ander goed deel wordt gebruikt in zilverwerk, en een klein percentage in de fotografie (radiografie) en chemie (dit is een rijdend element).

In lithotherapie brengt zilver zelfvertrouwen en zelfvertrouwen. Het wordt ook toegeschreven aan een charme aan degenen die het dragen. Bovendien helpt het om infecties te genezen en wonden te genezen. Ten slotte versterkt het het immuunsysteem...

Het dragen van sieraden is zo oud een menselijke gewoonte als het begin van de tijd. Terug in de geschiedenis, vinden we in de oudste volkeren de preoccupatie met het versieren van zichzelf met juwelen gemaakt van edele metalen zoals zilver of goud. Dit drukt onze smaak uit en symboliseert wat we kiezen om van onszelf te laten zien aan anderen. Het gaat heel goed met elk type steen en de verschillende combinaties van kleding. Het is een metaal waar je geen fout mee maken!

Tot slot, als je wilt weten hoe het schoon te maken, waarom heeft het black-out? Vind onze tips en trucs om je oorbellen hun glans te geven.