Het goud en de verfijning van Art'emi's creaties

Goud is het meest edele metaal dat voor juwelen wordt gebruikt. De kleur staat inderdaad symbool voor elegantie en verfijning. Het is een tijdloos en tijdloos materiaal, een zekere waarde die ongetwijfeld generaties zal overstijgen. Een gouden juweel is een emotionele investering. Dit metaal kan voor elke gelegenheid worden gedragen: werk, een wandeling, een avondje uit of zelfs een verloving. En het kan in alle vormen en maten worden gedragen: gouden hangers, gouden halskettingen, gouden trouwringen, gouden armbanden, gouden kettingen, gouden ringen of gouden oorbellen. Leer meer over dit verbazingwekkende edelmetaal op deze pagina, die zorgvuldig is voorbereid door onze juwelier. 

De geschiedenis en de oorsprong van goud

Het woord "goud" komt van het Latijnse "aurum" dat "glanzen" betekent. Hij is geel van kleur met gouden accenten. Het is een metaal dat niet oxideert en niet aantast, wat het bijzonder resistent maakt. Het is ook zeer buigzaam en kan gemakkelijk worden vervormd door uitrekken of hameren. Het is daarom gemakkelijk te gebruiken in juwelen. Een groot deel van de productie van dit metaal komt uit China, gevolgd door Australië en de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Peru, Ghana en Indonesië. De grootste goudmijn ter wereld ligt in Oezbekistan.

Goud is altijd gebruikt door alle beschavingen, zelfs de oudste (in India en Mesopotamië bijvoorbeeld). Het werd gebruikt om kunstvoorwerpen en juwelen te maken. Later werd het een munteenheid, dankzij de Grieken. Een andere belangrijke historische gebeurtenis in verband met dit metaal is de ontdekking van "El Dorado". De Inca's vereerden goud, dat zij associeerden met hun Zonnegod. Deze gouden stad werd later geplunderd door de conquistadores.

Nu wat mythen en legenden! Een van de beroemdste mythen is die van het Gulden Vlies van Jason, dat onsterfelijkheid en macht vertegenwoordigt. Daarnaast kennen we ook dat van koning Midas, die de gave heeft om alles wat hij aanraakt in goud te veranderen. Hij fascineert, zelfs in mythen en legenden.

Zijn specifieke kenmerken en betekenissen

Zoals gezegd is goud een zeer kneedbaar metaal: dat wil zeggen gemakkelijk kneedbaar. Het wordt gemakkelijk gebruikt in juwelen, alleen of in combinatie met andere metalen. De uiteindelijke kleur van het juweel zal dus afhangen van de legering. Er zijn verschillende tinten te vinden:

- Geel goud, het bekendste, is een legering tussen koper en fijn zilver

- Wit goud, zeer elegant, is een legering tussen palladium en zilver

- Roze goud, zeer vrouwelijk, is een legering tussen koperrozet en fijn zilver

- Groen goud is een legering met alleen fijn zilver

- Rood goud, een legering met koperen rozet

- Blauw goud, een legering met ijzer

Gratis gravure en levering in heel België

  Bovendien hebben gouden juwelen verschillende keurmerken, afhankelijk van het gewicht van het goud. Zij zijn verplicht als het juweel meer dan 3 gram weegt. De belangrijkste garantiekenmerken zijn

  - een Trefoil keurmerk voor 375 duizendste goud (9 karaat)

  - een Coquille Saint-Jacques keurmerk voor 585 duizendste goud (14 karaat)

  - een Eagle Head keurmerk voor 750 duizendste goud (18 karaat)

  Gouden juwelen kunnen natuurlijk worden gecombineerd met edelstenen of halfedelstenen. Bij wit goud bijvoorbeeld kunnen aquamarijn, amethist, blauwe topaas en zelfs diamanten worden gebruikt. Voor geel goud wordt de voorkeur gegeven aan smaragd, robijn of saffier.

  Hoe uw gouden juwelen te onderhouden, Artemi's advies

  Wat de verzorging van juwelen betreft, vergt dit metaal zeker weinig onderhoud, maar om de slijtage van de tijd en het feit dat het bezoedeld raakt te compenseren, gebruikt u zeepsop en wrijft u met een doek of een zachte tandenborstel. Voor meer details over het onderhoud van gouden juwelen, ga naar de volgende pagina, we leggen alles uit.

  De voordelen van uw opsmuk

  Tenslotte kunnen we de voordelen van dit metaal noemen. Inderdaad, naast het sublimeren van u, heeft dit metaal vele voordelen. In de lithotherapie bijvoorbeeld is het een metaal dat in verband wordt gebracht met een goede bloedcirculatie, genezing en gezichtsproblemen. Het helpt ook om overal het beste in te zien en positief te blijven om de schoonheid van de wereld te zien.

  Als u op zoek bent naar een juwelen graveer atelier in Brussel, welkom bij Art'emi. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan unieke en originele creaties, maar ook de mogelijkheid om uw juwelen te personaliseren. Dankzij ons graveeratelier in Brussel kunt u in slechts 24 uur een naam, een datum, een tekening of een tekst op uw juweel graveren.

  Om een gravure te maken op uw zegelring, uw ring, uw kettingarmband of uw horloge, beschikt onze juwelierszaak in Brussel over de nodige ervaring en knowhow. Van gepersonaliseerde gravures op zilver tot gravures op steen of metaal: wij zijn in staat om alle soorten juwelen te graveren.

  Gravure om uw gouden juwelen te personaliseren

  Het personaliseren van een sieraad is een geweldige manier om uw armband, armband of medaille uniek te maken. 

  Door te kiezen voor gravure, kiest u voor originaliteit. Bovendien zijn gegraveerde juwelen vaak symbolisch. Afhankelijk van de boodschap die u erop schrijft, zal uw juweel een zeer sterke sentimentele waarde hebben. 

  Zo zal uw juweel niet alleen esthetisch verfijnd zijn, maar ook een unieke boodschap uitdragen. Daarom zijn gegraveerde juwelen zo'n speciaal geschenk. 

  Indien u dat wenst, kunnen wij u adviseren over de ideale gravure voor uw juweel. Afhankelijk van het materiaal, de vorm, het type juweel en de betekenis die u aan uw gegraveerde juweel wilt geven, geven wij u ideeën van gravures voor een vrouwensieraad, een mannensieraad of bijvoorbeeld voor een cadeau aan uw partner. 

  Toch bent u de enige die beslist: wij maken de gravure die u wenst. Bij Art'emi, willen we een juweel maken dat op u lijkt.

  Ontdek onze hele reeks aanpasbare juwelen

  Gratis gravure

                         Bel ons op: +32 496 71 08 40

                Maandag tot vrijdag van 09:00u tot 18:00u