Toermalijn en Art'emi sieraden

Wil je een juweel dat de komst van de lente oproept? Lichtroze of felroze, de schoonheid van toermalijnjuwelen gemaakt door art'emi zal meer dan één hoofd draaien! Ontdek onze toermalijn sieraden onder het dubbele teken van charme en elegantie.

Een wervelwind van kleuren met toermalijn

Bovendien is de schoonheid ervan niet zijn enige troef. Net als diamanten heeft toermalijn praktische eigenschappen waardoor het niet alleen in sieraden te vinden is. Het heeft onder andere pyro-elektrische eigenschappen die ervoor zorgen dat het bij verhitting elektrische ladingen accumuleert die tegengesteld zijn aan de uiteinden. Het kan daarom met name worden gebruikt om stof of kleine stukjes papier aan te trekken. Het wordt daarom in sommige apparaten gebruikt om statische elektriciteit te elimineren.

In Sri Lanka, waar de naam van deze halfedelsteen vandaan komt, gaat de legende dat toermalijn van de hemel naar de aarde is neergedaald. Tijdens haar afdaling zou ze zijn overgestoken of uitgegleden op een regenboog die haar haar oneindige kleurvariaties zou hebben gegeven. Vandaar dat de naam " de steen met duizend kleuren " betekent.

Gratis graveren

De naam toermalijn komt van " thuramali " of " thoramalli " in het Singalees, de taal van Sri Lanka, wat " steen van duizend kleuren " of " steen van gemengde kleuren" betekent. Het bevat verschillende mineralen van de silicaatfamilie. Het is een kristal dat in de vorm van een langwerpige toverstaf of naald komt en gegroepeerd in een netwerk. Het is een halfedelsteen die zeer gewaardeerd wordt om zijn variëteiten van kleuren en zijn kwaliteit die kan concurreren met edelstenen. De laatste is doorschijnend van uiterlijk met zeer gevarieerde kleuren, afhankelijk van de andere mineralen in de buurt die het bestralen. Bijvoorbeeld, blootgesteld aan de natuurlijke stralen van graniet, zal het een kleur hebben die varieert van lichtroze tot rood.

Het woord toermalijn is momenteel een algemeen woord voor alle soorten kleuren van deze steen. We kunnen vermelden: Dravite (bruine toermalijn), Paraïba (turquoise blauwe toermalijn, neonblauw), Santa Rosa (smaragdgroene toermalijn)... en de lijst gaat maar door. Tegenwoordig maken deze benamingen vaak plaats voor een vereenvoudigde benaming. De term " toermalijn " wordt gebruikt gevolgd door de kleur.

Ontdek toermalijn sieraden van Art'emi !

Gratis verzending in heel België

Een steen waar je niet zonder kunt

Deze laatste is aanwezig op alle continenten: in Afrika (Kenia, Madagaskar ...), in Amerika (in de staat Minas Gerais in Brazilië, in Californië ...), in Azië (India, Nepal, Sri Lanka), in Oceanië (Australië), in Europa (Groot-Brittannië, Noorwegen, Zwitserland). In Frankrijk is het te vinden in het Centraal Massief, het Massif des Maures...

De elektrische eigenschappen van toermalijn geven het een beschermende schildrol. De omringende statische elektriciteit en schadelijke radiogolven van elektrische apparaten, computers en mobiele telefoons worden geabsorbeerd. U kunt ze op verschillende plaatsen in uw huis hebben, in de buurt of op apparaten die deze golven uitzenden (televisie, computer, enz.).

Ten slotte is toermalijn in lithotherapie een mineraal dat talloze deugden  heeft . Het heeft de kracht om duizeligheid en duizeligheid te kalmeren. Bovendien is het bekend dat het liefde en verlangen bevordert. Ten slotte inspireert het je met vrede en wijsheid. Deze steen brengt al je chakra's in balans, maar roze toermalijn en watermeloen is vooral gericht op het hartchakra.

Toermalijn werd in 1912 de officiële geboortesteen van de maand oktober. Het is ook de steen van 52 jaar huwelijk.

Als u op zoek bent naar een juwelen graveer atelier in Brussel, welkom bij Art'emi. Wij bieden u niet alleen een verscheidenheid aan unieke en originele creaties, maar ook de mogelijkheid om uw juwelen te personaliseren. Dankzij ons graveeratelier in Brussel kunt u in slechts 24 uur een naam, een datum, een tekening of een tekst op uw juweel graveren.

Om een gravure te maken op uw zegelring, uw ring, uw kettingarmband of uw horloge, beschikt onze juwelierszaak in Brussel over de nodige ervaring en knowhow. Van gepersonaliseerde gravures op zilver tot gravures op steen of metaal: wij zijn in staat om alle soorten juwelen te graveren.

Bouton de manchette Bruxelles
Bouton de manchette Bruxelles

Art'emi: een juwelierszaak in Brussel gespecialiseerd in gravures

In Brussel is onze juwelierszaak een referentie op het gebied van het graveren van juwelen. Wij graveren elk juweel met nauwgezetheid en delicatesse, en dat maakt het verschil. Welk type juweel u ook wenst te graveren, wij beschikken over de technieken om u een uitstekende gravure te garanderen. Armbanden, halskettingen, ringen, armbanden, hangers of kettingen: elk juweel verdient het om gepersonaliseerd te worden.

Sinds 1995 produceren wij unieke creaties in ons atelier in Brussel. Toen wij onze handgemaakte juwelenwinkel openden, hebben wij onmiddellijk besloten een graveeratelier op te richten om ons aanbod te vervolledigen. Wat ons het meest bevalt aan graveren is de verscheidenheid van mensen die erin geïnteresseerd zijn. Mannen, vrouwen en kinderen: ongeacht leeftijd, geslacht of identiteit, trekt de aanschaf van gegraveerde juwelen een zeer gevarieerde bevolking aan. Ons graveeratelier voor juwelen in Brussel werkt voor een zeer gevarieerd cliënteel en dat is een van onze grootste troeven.

Ontdek onze hele reeks aanpasbare juwelen

Gratis gravure

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag tot vrijdag van 09u tot 18u