Toermalijn en art'emi

Wil je een sieraad dat de komst van de lente oproept? Lichtroze of felroze, de schoonheid van de tourmaline sieraden gemaakt door art'emi zal meer dan een hoofd! Ontdek onze tourmaline sieraden onder het dubbele teken van charme en elegantie.

Een wervelwind van kleuren met toermalijn

De naam tourmaline komt van "thuramali" of "thoramalli" in Cingian, de taal van Sri Lanka, wat betekent "steen met duizend kleuren" of "steen met gemengde kleuren". Het bevat verschillende mineralen uit de silicaatfamilie. Het is een kristal dat wordt geleverd in de vorm van een stokbrood of naald langwerpig en gegroepeerd in een netwerk. Het is een semi-kostbare steen zeer gewaardeerd door zijn verscheidenheid aan kleuren en de kwaliteit die kunnen concurreren met edelstenen. De laatste is doorschijnend in uiterlijk met zeer gevarieerde kleuren, afhankelijk van de andere mineralen in de buurt die het bestralen. Bijvoorbeeld, blootgesteld aan de natuurlijke stralen van graniet, zal het een kleur hebben variërend van lichtroze tot rood.

Het woord tourmaline is momenteel een generiek woord voor alle variëteiten van kleuren van deze steen. We kunnen vermelden: Dravite (bruine tourmaline), Paraïba (turquoise blauwe tourmaline, neon blauw), Santa Rosa (smaragdgroene tourmaline) ... en de lijst gaat maar door. Tegenwoordig maken deze namen vaak plaats voor een vereenvoudigde benaming. De term "tourmaline" wordt gebruikt, gevolgd door de kleur.

Bovendien is de schoonheid niet zijn enige troef. Net als diamanten, tourmaline heeft praktische eigenschappen die het niet alleen gevonden in sieraden. Het heeft, onder andere, pyro-elektrische eigenschappen die ervoor zorgen dat het te accumuleren elektrische ladingen tegenover aan de uiteinden bij verhitting. Het kan daarom worden gebruikt om stof of kleine stukjes papier aan te trekken. Het wordt daarom gebruikt in sommige apparaten om statische elektriciteit te elimineren.

In Sri Lanka, waar de naam van deze semi-kostbare steen is ontstaan, legende heeft het dat tourmaline daalde uit de hemel op aarde. Tijdens haar afdaling zou ze een regenboog hebben gekruist of gegleden die haar oneindige kleurvariaties zou hebben gegeven. Vandaar de naam betekent "de steen met duizend kleuren".

Een steen waar je niet zonder.

Deze laatste is aanwezig op alle continenten: in Afrika (Kenia, Madagaskar...), in Amerika (in de staat Minas Gerais in Brazilië, Californië...), in Azië (India, Nepal, Sri Lanka), Oceanië (Australië), Europa (Groot-Brittannië, Noorwegen, Zwitserland). In Frankrijk, het is te vinden in het Centraal Massief, het Moorse Massief ...

De elektrische kwaliteiten van de tourmaline geven het een beschermende schildrol. De omringende statische elektriciteit en schadelijke draadloze golven van elektrische apparaten, computers en mobiele telefoons worden geabsorbeerd. U het op verschillende plaatsen in uw huis, in de buurt of op de apparaten die deze golven (televisie, computer, enz.).

In lithotherapie, tourmaline is een mineraal met talloze deugden. Het heeft de kracht om duizeligheid en duizeligheid te kalmeren. Bovendien is het bekend om liefde en verlangen te bevorderen. Tot slot inspireert het je met vrede en wijsheid. Deze steen balanceert al je chakra's, maar de roze tourmaline en watermeloen richt zich vooral op de hartchakra.

Tourmaline werd de officiële geboortesteen van oktober 1912. Het is ook de steen van 52 jaar huwelijk.