Rood koraal en art'emi sieraden

Koraal is de semi-kostbare steen in de voorhoede van de trend! Het is de steen die je niet mag missen. Ze stuurt ons meteen terug naar een prachtige zomer aan zee. De prachtige oranje-rode reflecties brengen vitaliteit en schittering in je outfits. Ontdek nu het bereik van zijn deugden, het gebruik ervan en de legendes waarvan het het object is.

Zijn geschiedenis en oorsprong

Koraal vindt zijn bron op zee. Het is een semi-kostbare mariene steen, gevonden in helder, warm en rustig water. Het zijn de zeedieren die een kalksteenstof op de muur deponeren en deze stijfheid en deze prachtige oranjerode kleur kunnen verkrijgen. Elke extra storting maakt het mogelijk om nog meer te groeien. Zo worden koraalbomen met meerdere takken gevormd. Er zijn verschillende soorten koraal waarvan de tinten variëren afhankelijk van hun geografische oorsprong: het rood van Japan of de Middellandse Zee, de gouden van China of het zwart van de Stille Oceaan.

Een beetje geschiedenis nu. Sporen van koraal zijn te vinden in graven die dateren uit de neolithische periode. Deze steen wordt al vele jaren gebruikt. Inderdaad, mannen waren gefascineerd door de kleur tijdens de oudheid. Ze hebben in feite toegeschreven aan hem een magische kracht: die van genezing. Het werd al gebruikt op het moment dat het maken van sieraden, medicijnen of amuletten.

Laten we verder gaan met mythen en legendes! Koraal wordt ook wel de waterboom genoemd. Oude culturen gaven hem de kracht om te beschermen tegen het boze oog en om te stoppen met bloeden. Volgens een Griekse legende, het koraal werd geboren uit de druppels bloed vergoten door de Medusa toen Perseus afgesneden zijn hoofd.

Koraal ontdekken: gebruik, onderhoud en betekenis

Je houdt van je kleine koraal juweel, maar weet niet hoe je het moet onderhouden? Het is goed, we vertellen je alles! Het koraal komt uit de zee, dompel het gewoon in het zoute water. Het is inderdaad de meest natuurlijke behandeling. Laat uw juwelen 's nachts in dit zoutwaterbad, en magie! Ze zullen de volgende dag hun glans hebben herwonnen. U ook een eetlepel zuiveringszout. Om uw stenen te polijsten, zodra het zoutwaterbad klaar is, breng een zachte doek gedoopt in olijfolie of zoete amandelmelk en zachtjes melk.

Bij lithotherapie wordt rood koraal geassocieerd met zuiveren en innerlijke vitaliteit. Het is een beschermer tegen negatieve energieën. Het is ook erg populair in meditatie voor ontspanning en concentratie. Op fysiek niveau versterkt koraal het hart en de bloedsomloop.

Wat astrologie betreft, koraal wordt geassocieerd met de tekenen van Taurus, Kanker en Vis. Het kalmeert, vitaliseert en ontspant tegelijkertijd.