Het goud en de verfijning van de creaties vanArt'emi

Goud is het meest edelmetaal dat in sieraden wordt gebruikt. Het is een symbool van elegantie en verfijning. Het is een tijdloos en tijdloos materiaal, een zekere waarde die ongetwijfeld generaties zal overstijgen. Een gouden juweel is een emotionele investering. Kom meer te weten over dit verrassende edelmetaal

Goud is altijd gebruikt door alle beschavingen, zelfs de oudste  (in India en Mesopotamië bijvoorbeeld). Het wordt dan gebruikt voor het maken van kunstvoorwerpen en sieraden. Het werd later een munt, dankzij de Grieken. Een andere belangrijke historische gebeurtenis met betrekking tot dit metaal is niemand minder dan de ontdekking van "L'Eldorado". Inderdaad, de Inca's aanbidden goud, dat ze associëren met hun Zonnegod. Deze stad van goud werd later geplunderd door de conquistadores.

Een paar mythen en legendes nu! Een van de bekendste mythen is niemand minder dan Jasons Gulden Vlies, dat onsterfelijkheid en kracht vertegenwoordigt. Daarnaast kennen we ook dat van koning Midas, die de gave heeft veranderd wat hij in goud aanraakt. Het fascineert, zelfs in mythen en legendes.

De geschiedenis en oorsprong van goud

Het woord " goud " is afkomstig van het Latijnse " aurum " wat " schijnen " betekent. Het is geel van kleur met gouden reflecties. Het is een metaal dat niet oxideert of verkleurt, waardoor het bijzonder resistent is. Bovendien is het zeer kneedbaar en vervormt het gemakkelijk door uitrekken of hameren. Het is dus gemakkelijk te gebruiken in sieraden. Een groot deel van de productie van dit metaal komt uit China, gevolgd door Australië en de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Peru, Ghana en Indonesië. Merk op dat de grootste goudmijn ter wereld zich in Oezbekistan bevindt.

De bijzonderheden en betekenissen

Zoals hierboven aangekondigd, is goud een zeer kneedbaar metaal: wat betekent dat het gemakkelijk te vormen is. Het is gemakkelijk bruikbaar in sieraden alleen of gecombineerd in legering met andere metalen. De uiteindelijke kleur van het juweel hangt dus af van de legering. We kunnen verschillende tinten vinden:

  • Geelgoud, de bekendste is een legering tussen koper en fijn zilver

  • Witgoud, zeer elegant, is een legering tussen palladium en zilver

  • Roségoud, zeer vrouwelijk, is een legering tussen rozetkoper en fijn zilver

  • Groen goud is ondertussen een legering met alleen fijn zilver

  • Rood goud, een legering met rozet koper

  • Blauw goud, een legering met ijzer

Gratis verzending in heel België

Bovendien hebben gouden sieraden verschillende kenmerken, afhankelijk van hun gouden gewicht . Ze zijn verplicht als het juweel meer dan 3 gram weegt. De belangrijkste kenmerken zijn als volgt:

  • een Klaver keurmerk  voor goud 375 duizendsten (9 karaat)
  • een sint-jakobsschelp  voor 585 duizendsten (14 karaat) goud 
  • een Eagle's Head-keurmerk voor goud op 750 duizendsten (18 karaat)

Natuurlijk kunnen gouden sieraden worden gecombineerd met edelstenen of halfedelstenen. Dus, met witgoud, zullen we aquamarijn, amethist, blauwe topaas en zelfs diamant gebruiken. Voor geelgoud geven we de voorkeur aan smaragd, robijn of saffier.

Gratis graveren en bezorgen in heel België

Neem contact met ons op

Hoe zorg je voor je gouden sieraden, Artemi's advies

Met betrekking tot het onderhoud van gouden sieraden , het is een metaal dat zeker weinig onderhoud vereist, maar om de slijtage van de tijd en het feit dat het bezoedelt te compenseren, gebruik zeepsop en wrijf met een doek of een zachte tandenborstel. Voor meer informatie over de verzorging van gouden sieraden, ga naar de volgende pagina, we leggen alles uit.

Hoe maak je je gouden sieraden schoon?

De voordelen van uw versieringen

Tot slot kunnen we het hebben over de voordelen van goud. Inderdaad, naast het sublimeren van jou, heeft dit metaal veel voordelen. In lithotherapie is het bijvoorbeeld een metaal dat geassocieerd wordt met een goede bloedcirculatie, littekens en zichtproblemen. Het helpt ook om het beste in alles te zien en positief te blijven om de schoonheid van de wereld te zien.

Bel ons: +32 496 71 08 40

Maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 18:00u